Ramt af caries – lad tandlægen hjælpe dig

Har du været uheldig og er blevet ramt af caries, ofte kaldet huller i tænderne? Så fortvivl ikke, der findes dygtige tandlæger, som har den bedste ekspertise til at hjælpe dig. Du har måske haft smerter ved indtagelse af kolde og varme fødevarer eller også er hullet i tanden måske blevet opdaget tilfældigt i en anden henseende. Behandlinger mod caries kan blandt andet være, at der laves en fyldning i tanden, hvis cariesskaden har udviklet sig. Et begyndende hul kan ofte lukke sig selv, ved en forbedring og fokus på mundhygiejnen samt tandpasta indeholdende fluorid.

Fokus på dine tænder og på dit arbejde

Består dit job eksempelvis i, at du hver dag skal være dybt koncentreret foran en computerskærm i mange timer, så kan koncentrationen falde kraftigt, hvis du har tandpine. Går du for længde med smerten kan den udover at blive forværret også ende med at blive en dyr affære når skaden skal udbedres. Så ved at implementere regelmæssige tandeftersyn og være grundig med din tandhygiejne og reducere indtaget af føde- og drikkevarer med et højt indhold af sukker kan du være med til at forebygge caries.

Vær sammen om jeres sunde tænder

Sunde tænder kræver en daglig indsats med grunding rengøring af dem samt fokus på kosten. Bakterier og sukker tilsammen kan gøre, at der opstår caries. Så hvad med at tænke pleje af dine og familiens tænder, som et fælles projekt? Måske er der små og mellem store børn i familien og ved at hjælpe til med tandbørstningen og undgå for meget sukker ved måltiderne lærer barnet i en tidlig alder vigtigheden af en sund og god mundhygiejne. Det er ofte meget nemmere at implementere nye vaner sammen, så lad familien få sunde tænder sammen.

Fortvivl ikke, hvis du har fået huller i tænderne

Har du troligt brugt tandtråd mellem tænderne og børstet dine tænder grundigt og alligevel blevet ramt af caries? Fortvivl ikke, hvis skaden ikke kan reddes ved grundig tandbørstning af dine tænder og fluoridholdig tandpasta, så kan der i stedet laves en fyldning i tanden ved at fjerne det syge tandvæv. For at undgå din cariesskade bliver forværret, så lad med det samme det kompetente og dygtige personale hjælpe dig med at vælge den bedste behandlingsmulighed mod caries til lige netop dig. Udover opmærksomheden på, at du skal føle dig i trygge hænder er den grundige information og høje kvalitet med til at give det bedste resultat.