Nordea aktie

Nordea aktie

Nordea er en finsk-svensk finanskoncern stiftet i 1998, gennem en fusion af Merita Bank og svenske Nordbanken. Fusioneringen mellem de to banker fik navnet MeritaNordbanken, og har i dag hovedsæde i Helsinki, Finland.

Nordea tilbyder finansielle ydelser til deres mange kunder, herunder privatkunder, erhvervskunder, større selskaber og institutioner, og har tilstedeværelse i en lang række lande såsom Danmark, Norge, Letland, Litauen, Polen og Malta.

Gennem tiden har Nordea været under heftig kritik for deres involvering i flere skandaler, hvor ikke mindst Nordeas afdeling i Luxembourg i årene mellem 2004 og 2014, oprettede hundredvis af selskaber til brug i forbindelse med skattely. I nyere tid har Nordea også været under beskyldning om hvidvask.

På trods af skandalerne har Nordea fastholdt sin position, som et af de største finansielle selskaber i Norden, og har set deres aktiekurs gennemgå en samlet stigning over de sidste mange år.

Se lignende aktier:

Historisk Nordea aktiekurs

Historisk set har aktiekursen for Nordea været meget volatil, som følge af store udsving undervejs. De store udsving kan ikke mindst tilskrives negative ændringer i samfundsøkonomierne, som blandt kunne ses ved finanskrisen i 2008 og corona krisen i 2020.

Dertil har flere store skandaler også rystet aktiekursen, hvor ikke mindst den store skandale om skattely, var med til at sende aktiekursen i et stort fald. I forbindelse med skandalen om skattely, tabte aktiekursen 33% af sin værdi, da prisen på en Nordea aktie faldt fra 112 svenske kroner, til en pris på en Nordea aktie på 75 svenske kroner.

Seneste tog aktiekursen et stort fald under corona krisen, hvor aktiekursen gennemgik et fald på 36%. Prisen på en Nordea aktie faldt fra 85 svenske kroner, til en pris på en Nordea aktie på 54 svenske kroner på blot få uger.

Gang på gang viser Nordea aktien sig dog i stand til at rejse sig, og aktiekursen ligger i dag på et af de højeste niveauer nogensinde. Det vidner noget om hvor stærkt et selskab Nordea er, og hvor solid en markedsposition de indtager. Prisen på en Nordea aktie er i starten af maj 2022 på 100 svenske kroner, en samlet stigning på over 200% de seneste 20 år.

Nordea aktie – er det en god investering

På den lange bane har Nordea været en rigtig god investering, med en stigning på over 200% de sidste 20 år. Anderledes forholder det sig på den korte bane, hvor aktiekursen har været gennem mange udsving.

Samlet set har aktien dog været en rigtig god investering, og den befinder sig i øjeblikket i et historisk højt niveau. Nordea har en solid markedsposition, og er et meget stærkt selskab. Det afspejler sig i den høje aktiekurs, som vi har stor tiltro til vil fortsætte med at være en god investering på den lange bane.

Du bør derfor undersøge aktien nærmere for at se på mulighederne for, at du kan lave en god investering på Nordea aktier. Husk at undersøg aktien grundigt så du er bedre sikret mod, at du får lavet de helt rigtige investeringer.