Fingerprint aktie

Fingerprint aktie

Fingerprint er et svensk biometrisk selskab stiftet i 1997, og med nuværende hovedsæde i Göteborg, Sverige. Som navnet antyder udvikler og markedsfører Fingerprint produkter, til brug inden for biometrisk identifikation, herunder sensorer til fingeraftryk, software og andre former for biometriske produkter.

Ideen og udviklingen af en sensor til at tage fingeraftryk startede i 1980’erne, da Bo Löfberg arbejdede på udviklingen af en sensor til at tage fingeraftryk, et produkt han lykkedes med at få patenteret, kort inden hans død i 1986.

Selvom produktet kun var halvt færdigt, og derfor et stykke vej fra at kunne blive markedsført, var der er stort potentiale i produktet. Det førte til et opkøb af selskabet og patentet på sensoren af Lennart Carlson, der senere stiftede selskabet Fingerprint Cards i 1997.

Fingeraftrykssensoren kom først på markedet i 2013, og var kompatibel til brug i Android og Windows systemer. Fra 2015 begyndte Fingerprint at sælge større mængder af deres fingeraftrykssensor, hvilket fik aktiekursen til at stige med over 1000%. Siden har konkurrencen vokset sig stor på markedet, hvilket har ført til et stort fald i både omsætning og aktiekurs.

Se lignende aktier:

Historisk Fingerprint aktiekurs

Efter sin vilde optur i 2015 har aktiekursen for Fingerprint aktier taget et voldsomt dyk, og ligger i dag i nogenlunde samme niveau, som aktiekursen lå på inden opturen i 2015. I dag er prisen på en Finger aktie på 11 svenske kroner, mod en pris på 10 svenske kroner, kort inden opturen i 2015.

Aktiekursen har altså først været inde i en voldsom stigning på over 1000%, inden den mistede stort set alt sin værdi igen. Den store stigning i 2015 skal ikke mindst ses i lyset af, at Fingerprint var en ‘first-mover’, og derfor indledningsvist havde stor succes med deres fingeraftrykssensor.

Siden er der kommet mange konkurrenter til, og Fingerprint oplever ikke i nærheden af de samme salg og vækst, som de oplevede tilbage i 2015. Det har været stærkt medvirkende til, at aktiekursen har været gennem sit store fald.

Fingerprint aktie – er det en god investering

Fingerprint aktien har efter sin store op- og nedtur mellem 2015 og 2018, været inden i en mere stabil periode mellem 2018 og frem til i dag. Aktiekursen befinder sig i dag i et niveau, der er sammenligneligt med tiden før den store optur i 2015.

Den store konkurrence førte til en lavere omsætning, der igen førte til faldende indtægter. Det har ramt Fingerprint hårdt, hvilket også har været afspejlet i aktiekursen. Fingerprint har siden brugt mange ressourcer på at udvide deres produktsortiment, til også at inkludere irisgenkendelse og smartcards.

Om Fingerprint aktien kan vende tilbage til tidligere tiders niveau er meget svært at sige noget om, da Fingerprint er ramt af hård konkurrence, og som følge deraf, faldende indtægter. Nye områder inden for irisgenkendelse og smartcards, kan dog være med til at løfte aktiekursen i de kommende år.