Kahoot aktie

Kahoot aktie

Kahoot er et norsk selskab stiftet af Johan Brand, Jamie Brooker og Morten Versvik, i samarbejde med Norges Tekniske og Naturvidenskabelige Universitet. Kahoot er i sin essens et spil med fokus på læring.

Kahoot er primært tiltænkt at skulle bruges som en uddannelsesteknologi, til brug på skoler og andre uddannelsesinstitutioner. Spillet foregår ved at en bruger opretter en quiz, hvorefter andre brugere tilmelder sig quizzen.

Quizzien forløber ved at der gives en række svarmuligheder, som brugerne skal vælge imellem. Ved enden af quizzen vil den, eller de, der har fået flest rigtige svar vinde spillet. Kahoot er interaktivt, forstået på den måde, at spillet spilles gennem en webbrowser eller app.

Se lignende aktier:

Historisk Kahoot aktiekurs

Kahoot aktien var en af de mest populære aktier i 2020, og var en rigtig god investering for investorerne. Gennem hele 2020 steg aktiekursen, og kulminerede med at toppe i 130 norske kroner. Det var oppe fra en pris på en Kahoot aktie på 20 norske kroner i 2019, en samlet stigning på over 500%.

Udviklingen er siden vendt for Kahoot, der har oplevet et nærmest lige så hurtigt og drastisk fald, som den optur aktien havde været inde i kort forinden. Prisen på en Kahoot aktie var helt nede og vende 40 norske kroner, inden den fik en mindre opblomstring.

I dag er aktien faldet lidt igen, og er tilbage i et niveau på 23 norske kroner. Det er et fald på over 80%, siden prisen på en Kahoot aktie toppede i januar 2021. Der har altså været tale om en rigtig kedelig investering den seneste tid.

Endeligt har Kahoot også haft en aktieemmision i slutningen af 2021, der var med til at udvande aktieværdien. Det skyldes et behov for at skaffe kapital, da Kahoot som led i deres strategi om at vækste, af flere omgange har leveret underskud. Med stigende priser og renter, er det blevet en dyr fornøjelse for Kahoot.

Kahoot aktie – er det en god investering

Den lave aktiekurs på Kahoot vil uden tvivl trække nysgerrige investorer til, der vil se på det store potentiale Kahoot besidder. Faldende omsætning og stigende renter er dog negative faktorer, som investorerne helt sikkert også vil lægge mærke til.

Meget afhænger derfor af at Kahoot begynder at levere bedre resultater, og at der begynder at blive fremvist positive regnskaber. Sker det først kan Kahoot meget vel blive en rigtig god investering, da Kahoot besidder et stort potentiale, og da aktiekursen er meget lav for tiden.

Inden du beslutter dig for at investerer bør du dog undersøge aktien grundigt, da der både er negative og positive tegn at spore for aktien. Tjek derfor aktien og markedet grundigt før du investerer, så du opnår en større sikkerhed for dine investeringer.