C25 aktier

C25 aktier

C25 aktier henviser til de 25 mest omsatte danske aktier på det danske aktiemarked, og indeholder derfor nogle af de største og mest velkendte danske aktier, hvor de fleste vil kende aktier som Mærsk, Carlsberg og Novo Nordisk.

C25 aktier kendes også som C25 indekset, der som sagt er et aktieindeks over de 25 mest omsatte aktier på det danske aktiemarked. Der skiftes løbende ud i aktierne på indekset, så det altid er de 25 mest omsatte danske aktier der vil fremgå.

Her på siden kan du finde mere information om nogle C25 aktier, hvor vi blandt andet har set nærmere på deres historisk, samt hvordan den fremtidige aktiekurs muligvis vil se ud. Vil du derfor gerne vil mere om C25 aktier, så kan du med fordel læse med videre her.

Udvalgte C25 aktier

I det følgende har vi udvalgt nogle af de C25 aktier, som vi mener har størst potentiale og sikkerhed i de kommende år. Vi har set nærmere på aktierne for Mærsk, Carlsberg og Novo Nordisk, der er blandt de største og mest omsatte danske aktier.

A.P. Møller – Mærsk aktie

A.P. Møller – Mærsk beskæftiger sig primært med transport af gods, og er Danmarks største selskab målt på omsætning. Dertil er selskabet det næststørste målt på ansatte, og næststørst hvis man ser på markedsværdien.

Aktiekursen for Mærsk aktier er i de senere år steget eksplosivt, hvor aktiekursen er steget med over 300% siden foråret 2020. Det er også værd at bemærke at der er tale om udbytte aktier, og at der ofte betales udbytte til aktionærerne som følge af gode overskud.

Se mere om Mærsk aktier.

Novo Nordisk aktie

Novo Nordisk er Danmarks største medicinalselskab, og er Danmarks største selskab målt på markedsværdi, med en markedsværdi der er dobbelt så høj som nummer to på listen. At Novo Nordisk er et stort selskab i ikke bare Danmark, men også globalt set, tydeliggøres ikke mindst ved, at Novo Nordisk markedsfører deres produkter i over 180 lande.

Siden årtusindeskiftet har Novo Nordisk aktien mere eller mindre været i konstant vækst, men særligt fra omkring 2009 og frem, at aktiekursen steget eksplosivt. Fra 2009 og frem til april 2022, er aktiekursen på en Novo Nordisk aktie steget med over 1200%.

Se mere om Novo Nordisk aktier.

Carlsberg aktie

Carlsberg er Danmarks største bryggeriselskab, der i tillæg til at være det største bryggeriselskab i Danmark, samtidig er et af verdens tre førende bryggeriselskaber. I Danmark er Carlsberg mest kendte for produktionen af Carlsberg, Tuborg og Coca Cola, med størstedelen af produktionen i Fredericia.

Historisk set har Carlsberg været en god og sikker investering, der dog har opført sig en anelse volatilt undervejs. Det hænger sammen med at Carlsberg er meget afhængig af samfundsøkonomien, og at aktien derfor opfører sig cycklisk med op- og nedture. Samlet har aktien dog været en fremragende investering, med en stigning på knap 400% over de sidste 10 år.

Se mere om Carlsberg aktier.

Andre gode danske aktier

Der findes rigtig mange gode danske aktier, både på og uden for C25 indekset, og nedenfor finder du en række andre danske aktier, som du med fordel kan se nærmere på, i tillæg til de aktier vi ellers har udvalgt her på siden.

Andre gode danske aktier:

  • Vestas – verdens førende vindmølleproducent
  • Ørsted – grønt energiselskab tidligere kendt som DONG
  • Everfuel – grønt energiselskab der producerer brændstof af brint
  • Green Hydrogen Systems – selskab med fokus på fremstilling af brint
  • Cadeler – dansk rederi der installere og vedligeholder havvindmøller