Beowulf aktie

Beowulf aktie

Beowulf Mining er et britisk selskab der opererer i Norden, stiftet i 1988 som Beowulf Gold, og med nuværende hovedsæde i London, England. Selskabet er et mineselskab, der primært driver minevirksomhed i Sverige og Finland, hvor der blandt andet bliver minet efter jern og grafit.

Selskabets vigtigtste minedrift er Kallak minen i det nordlige Sverige, mens man i 2019 også igangsatte et stort projekt i Finland, hvor der skal graves og mines efter grafit, i nærheden af den finske kommune Heinavesi.

Begge miner og udgravninger efter jern og grafit, har mødt stor kritisk for miljøaktivister, der kritiserer den miljøpåvirkning, som de mener minedriften vil medføre. Blandt andet er der frygt for, at den lokale Sami befolkning vil få sværere ved, at kunne opdrætte og passe rensdyr.

Beowulf selv forsvarer sig med, at miljøpåvirkningen ikke er til større skade, end den gavn som minedriften vil bringe, hvor det ikke mindst er de mange arbejdspladser som Beowulf peger på, og som de mener er afgørende for en ellers fattig del af samfundet.

Historisk Beowulf aktiekurs

Historisk har Beowulf aktien haft mange udsving undervejs, og med flere op- og nedture til følge. Vildest så det ud mellem 2010 og 2011, hvor aktiekursen steg med knap 2000%. Således gik prisen på en Beowulf aktie fra 3,2 pence sterling, til en pris på en Beowulf aktie på 66 pence sterling. Den store stigning i aktiekursen, skal ikke mindst ses i lyset af den stigende efterspørgsel, der dengang var på Beowulfs produkter.

Den vilde optur mellem 2010 og 2011 blev afløst af en næsten lige så vild nedtur, da aktiekursen fra den toppede i februar 2011, og frem mod januar 2012 faldt med knap 85% igen. Prisen på en Beowulf aktie faldt således fra 66 pence sterling, mod en pris på 10 pence sterling i januar 2012.

Efterfølgende fandt Beowulf aktien ind i et meget mere stabilt niveau, der dog stadig var nedadgående helt frem juli 2015, hvor prisen på en Beowulf aktie var faldet til 1 pence sterling. Det svarer til et samlet fald på 98%, siden aktiekursen toppede i februar 2011.

Siden 2015 har aktiekursen igen været opadgående, og voksede sig frem til en aktiekurs på 10 pence sterling i løbet af 2015. Igen kom aktien ind i en faldende tendens, og var faldet til en pris på knap 4 pence sterling i 2021.

I slutningen af 2021 vendte aktiekursen drastisk, med en stigning i aktiekursen på omtrent 300% frem mod januar 2022. Problemerne med forsyningskæderne og stigende priser, renter og andre udfordringer, har medført et større kursfald igen i løbet af 2022. Prisen på en Beowulf aktie ligger i starten af april på 6,81 pence sterling.

Beowulf aktie – er det en god investering

Beowulf aktien har været gennem mange op- og nedture, gennem sin tid på aktiemarkedet. For tiden er aktien og Beowulf selv, hårdt ramt af de problemer der er med forsyningskæderne, samt af de stigende priser og renter.

Det har sendt aktiekursen i et stort fald gennem 2022, og hvor aktiekursen er faldet med op mod 150%. Det vidner om en aktie i krise, men omvendt også om, at du kan købe Beowulf aktier til forholdsvis lave priser.

Tror du derfor på at Beowulf kan klare sig ud af den nuværende kriser, som rammer hårdt på tværs af alle brancher, så bør du undersøge Beowulf aktien nærmere, da den hurtigt kan vise sig at være en god investering. Det er samtidig en aktie med en del risiko, så vær sikker på at du undersøger aktien grundigt, inden du beslutter dig for at investere.