Saxo aktiesparekonto

Saxo aktiesparekonto

Hos Saxo Bank kan du få oprette en aktiesparekonto, som på smart og funktionelt er integreret med deres aktieplatform. Det giver mange smarte fordele, der blandt andet hænger sammen med den automatiske indberetninger, der vil ske fra din aktieplatform og til SKAT.

Derudover vil du også få adgang til selve aktieplatformen, hvorfra dine indberetninger automatisk indberettes. Aktieplatformen hos Saxo Bank er en super god aktieplatform, og hvor der er et særligt fokus på danske aktier, samt på nye danske investorer. På flere måder er Saxo Bank altså en stor fordel for dig, der er en ny dansk investor.

Men hvad er en aktiesparekonto? Og hvad er det lige fordelene er? Alt det og mere giver vi dig svaret på her på siden, så uanset om du er en ny eller erfaren investor, der er ude efter nærmere information om en aktiesparekonto, så finder du alt hvad du skal bruge her på siden.

Hvad er en aktiesparekonto

En aktiesparekonto er en ordning indført af den tidligere regering, der gør det mere fordelagtigt at investere som dansker. Det gør aktiesparekontoen ved at tilbyde fordelagtige skattesatser, på de afkast og gevinster som opnås på investering i aktier.

Har du ikke en aktiesparekonto vil dine afkast og gevinster beskattes som normal personindkomst, med en skattesats på 27% på afkast og gevinster på op til 56.500 kr. Overstiger dine afkast og gevinster på dine investeringer 56.500 kr. vil du blive beskatte med 42%.

Har du derimod en aktiesparekonto vil du blive beskatte helt anderledes, da skattesatsen med en aktiesparekonto er helt nede på 17%. Der er altså tale om meget fordelagtige skatteforhold, når du vælger at investere med en aktiesparekonto.

Vær opmærksom på at dine afkast og gevinster på en aktiesparekonto lagerbeskattes, hvilket betyder at du både vil blive beskatte på realiserede, samt på urealiserede afkast og gevinster.

Det er muligt at indbetale op til 100.000 kr. på din aktiesparekonto. En aktiesparekonto kan fyldes op årligt, i tilfælde af at saldoen er under de tilladte 100.000 kr. Det er også tilladt at tilføre midler til aktiesparekontoen, hvis saldoen overstiger 100.000 kr. Dette for at dække eventuelle udgifter til SKAT eller andet.

Spørgsmål om aktiesparekontoens fremtid

Da den tidligere regering indførte aktiesparekontoen, var det maksimalt tilladte indbetalingsbeløb på 50.000 kr. Dette beløb blev efter planen sat op til 100.000 kr. med yderligere planer om, at beløbsgrænsen skulle stige yderligere i fremtiden.

Den nye regering er dog ikke lige så venligt stemt over for aktiesparekontoen, hvilket har stillet spørgsmålstegn ved ordningens fremtid. Ordningen har flere gange været til debat, og der er umiddelbart intet der tyder på, at ordningen vil udvides i den nærmeste fremtid.

Tværtimod eksisterer der en reel risiko for at ordningen helt fjernes, og det gælder derfor om at få oprettet en aktiesparekonto, og nyde godt af de gode skattefordele, mens man kan.