Gamestop aktie

Gamestop aktie

Gamestop er et amerikansk selskab stiftet i 1984 under navn Babbage’s, navngivet efter den ene af de to stiftere Charles Babbage. Gamestop beskæftiger sig primært med at forhandle computerspil, forbrugerelektronik og merchandise.

Op gennem 1990’erne og de første år op gennem nullerne havde Gamestop stor succes, men kom som følge af ændrede forbrugsvaner i store vanskeligheder, som har været vedvarende lige siden. Det er ikke mindst overgangen til online shopping, der har været med til at ramme Gamestop hårdt.

Som følge af de store økonomiske vanskeligheder, der kulminerede i 2020 hvor selskabet var tæt på en konkurs, røg aktiekursen også helt i bund. Prisen på en Gamestop aktie var i løbet af sommeren 2020 nede under 4 dollars, men herfra tager historien en helt anden og uventet drejning.

Her førte en massiv omtale af Gamestop aktier på det populære internetforum Wallstreetbets på Reddit til, at aktionærerne blev opfordret til investere i og holde på Gamestop aktier. Det medførte et short-squeeze af aktien, der som konsekvens steg eksplosivt i værdi, som følge af den store efterspørgsel og manglende udbud. Dette for at straffe de store investorer, der stod til at tjene stort på en faldende aktiekurs.

Se lignende aktier:

Historisk Gamestop aktiekurs

Som følge af de store økonomiske vanskeligheder, har aktiekursen været i en lang nedadgående tendens i de sidste mange år. Især omkring år 2019 og 2020 hvor en konkurs var meget tæt på, faldt aktiekursen til historisk lave niveauer. En Gamestop aktie kunne således købes for under 4 dollars i 2020.

Som nævnt ovenfor tog aktiekursen herfra en helt uventet drejning, der som følge af massiv omtale på Reddit, steg med voldsomme 8000% frem mod januar 2021. Det kom på baggrund af en short-squeeze, der førte til en stor efterspørgsel på Gamestop aktier hos investorer, der havde satset stort på at aktiekursen ville falde.

Siden har aktiekursen været meget op og ned, men ligger i dag stadig i et meget højt niveau, der ligger langt over selskabets reelle værdi. Det er altså ikke en aktie der er styret af normale markedskræfter, hvilket gør Gamestop aktier til en meget særlig form for aktie, med stor risiko for tab, og lige så stort et potentiale for gevinst. Aktien er ganske enkelt umulig at spå om.

Gamestop aktie – er det en god investering

Er du en ny investor bør du holde dig langt væk fra Gamestop aktier, da der er meget særlige kræfter på spil, i forhold til den nuværende aktiekurs. Det kræver derfor et særligt kendskab til aktien, og de faktorer der spiller ind på aktiekursen, før det bliver muligt at sige bare en lille smule om, hvor aktiekursen bevæger sig hen ad.

Aktiekursen for Gamestop aktier er meget volatil i disse år, og det er derfor svært at sige noget om, hvorvidt aktien vil stige eller falde. Det er en aktie med potentiale for meget store afkast, men samtidig også med stor risiko for tab. Det gør aktien meget interessant at se nærmere på, men vi anbefaler som sagt at du kun overvejer at investere, hvis du er en mere erfaren investor.