Carlsberg aktie

Carlsberg aktie

Carlsberg er Danmarks største bryggeriselskab og blev stiftet i 1847 af J.C. Jacobsen. Siden sin stiftelse har selskabet vokset sig frem til at være Danmarks største bryggeri, og samtidig et af de tre førende bryggerier i hele verden.

I Danmark producerer og leverer Carlsberg en række af de største mærker, herunder Carlsberg, Tuborg og Coca Cola, og hvoraf størstedelen af produktionen foregår i Fredericia. Selskabet er opfinderen af rendyrket ølgæring, der forhindrede den skadelige ølsyge, en metode der i dag bruges til pilsnerbrygning overalt i verden.

Se lignende aktier:

Historisk Carlsberg aktiekurs

Historisk set har Carlsberg aktien været en meget sikker og økonomisk god investering, da aktiekursen har været i mere eller mindre konstant vækst det seneste årti. I slutningen af 2008 kunne du købe en Carlsberg aktie for 175 kr. I juli 2022 toppede aktiekursen på en Carlsberg aktie, der kunne købes for knap 1.200 kr.

Som følge af at have trukket sig fra det russiske marked, er forventningerne til Carlsberg faldet en smule, hvilket også har været muligt at aflæse på aktiekursen, der har set et fald i prisen på en Carlsberg aktie falde med 25%.

Umiddelbart ser det dog ud til blot at have været et indledende fald, som følge af nyheden om trækningen af det russiske marked. I løbet af april har Carlsberg aktien fundet sig selv lidt igen, og er steget med omtrent 15%.

Carlsberg aktie – er det en god investering

Set over de seneste 10 år har Carlsberg aktien som sagt været en rigtig god investering, og meget tyder på at den udvikling vil fortsætte. Kun tilbagetrækningen fra det russiske marked som følge af krigen i Ukraine, har gjort investorerne en smule tilbageholdende over for at købe Carlsberg aktier.

Det ser dog umiddelbart ikke ud til at få den større konsekvens for prisen på en Carlsberg aktie på sigt, da aktiekursen så småt er ved at finde sig selv igen, og allerede har vundet meget af det tabte tilbage i løbet af april.

Vi ser derfor gode perspektiver og muligheder i Carlsberg aktier, der ligner en aktie der kommer til at vækste i mange år frem. Det er svært at se hvad der skulle kunne true Carlsberg førende markedsposition, både i Danmark, men også på det internationale marked.

VI anbefaler derfor at du ser nærmere på Carlsberg aktier, og på om de kunne være en god investering for dig. Husk at undersøge aktie og selskabet grundigt, inden du beslutter dig at for at investere, da du på den måde sikrer dig bedste mod, at du får lavet de helt rigtige investeringer.