Alibaba aktie

Alibaba aktie

Alibaba er et kinesisk selskab der blev stiftet den 4. april 1999, da selskabet blev grundlagt af Jack Ma og Joseph Tsai i Hangzhou, Kina. I dag har selskabet sit hovedsæde i Binjiang, Kina, med en række datterselskaber under sig.

Selskabet bag Alibaba er specialiseret i internet og teknologi, og hvor det især er inden for e-handel, at Alibaba har sit primære fokus. Alibaba tilbyder e-handelsløsninger til både 2C2. B2C og B2B, gennem selskabets mange platforme. I tillæg til e-handel tilbydes der også prisportaler, elektroniske betalingsløsninger og meget andet.

Siden sin stiftelse er Alibaba blevet en af verdens førende online forhandlere, og var i 2020 også en af det 5. største selskab inden for kunstig intelligens. Samtidig er selskabet blandt de største investeringsselskaber i verden, og blev i 2020 anset for at være verdens 31. største selskab i verden, og for at have det 6. mest værdifulde brand.

Se lignende aktier:

Historisk Alibaba aktiekurs

Alibaba aktiekursen har været særligt interessant at følge, siden tiden under og efter corona krisen ramte i foråret 2020. Det skyldes for det første, at Alibaba oplevede en stor fremgang ovenpå corona krisen. De mange restriktioner og forsamlingsforbud medførte nemlig, at online handel så en stor fremgang under corona krisen, hvilket medførte en stor fremgang for Alibaba.

En Alibaba aktie steg således fra en pris på 183 Hongkong-dollar i marts 2020, til en pris på en Alibaba aktie i oktober 2020 på 298 Hongkong-dollar. Det svarer til en samlet stigning på over 60% på blot 8 måneder.

Siden er aktiekursen faldet meget, og en Alibaba aktie er i dag nede i en pris på 86 Hongkong-dollar i maj 2020. Det er et samlet fald i aktiekursen på over 70%, siden prisen på en Alibaba aktie toppede i oktober 2020.

Det store fald kan forklares gennem flere faktorer, hvor en faldende omsætning har medført regnskaber, der i det store hele har skuffet investorernes forventninger. Dertil har stigende priser haft en effekt, og de genåbne samfund har samtidig medført, at der har været et fald i online handel.

Alibaba aktie – er det en god investering

Alibaba aktien har været meget nedadgående, siden prisen på en Alibaba aktie toppede i oktober 2020. Aktien har været inde i et fald på over 70%, og spørgsmålet for investorerne er nu, om vi vil begynde at se en stigning igen.

Der er flere faktorer der skal ændre sig, før at vi tror på Alibaba aktien vil begynde at stige igen. De stigende priser og problemer med forsyningskæderne rammer bredt, og vil før eller siden nærme sig et normal niveau igen.

Når det sker vil det løse mange af Alibabas udfordringer, men om det er nok til at vende skuden må tiden vise. investorerne vil helt sikkert afvente forbedrede resultater, men med tanke på den stærke markedsposition som Alibaba indtager, så har vi dog tro på, at aktien vil begynde at stige igen på sigt.