ICBC aktie

ICBC aktie

ICBC står for Industrial and Commercial Bank of China, er en kinesisk bank stiftet 1. januar 1984, og en af verdens største af sin slags. Faktisk er banken så stor, at i den i 2012 var den største bank på verdensplan, og samme år var verdens mest profitable bank, mens den i 2011 var nummer 7 på Forbes liste, over de største børsnoterede selskaber i hele verden.

Banken er statsejet og er dermed en af de fire store banker, som ejes og drives af den kinesiske stat. Udover ICBC tæller denne gruppe af store statsejede banker i Kina også Bank of China, Agrcultural Bank of China og China Construction Bank.

Da ICBC blev børsnoteret tilbage i oktober 2007, markerede børsnoteringen sig som den største af sin slags i verdenshistorien. Denne børsnotering er dog siden overgået af en anden kinesisk storbank, navnligt Agricultural Bank of China.

Blandt de største investorer til børnsnoteringen af ICBC finder vi blandt andet Goldman Sachs, der opkøbte en ejerandel på 5,75%. Det kostede Golman Sachs den nette sum af 2,6 milliarder dollars, et opkøb der er det største i Goldman Sachs historie.

Se lignende aktier:

ICBC historisk aktiekurs

Aktiekursen for ICBC har historisk set været meget volatil, med store op- og nedture undervejs for aktiekursen. Siden 2018 har aktiekursen set et stort fald, på omtrent 50% siden januar 2018. Således er prisen på en ICBC aktie faldet fra en pris på 7340 kinesiske yuan, til en pris på en ICBC aktie på 4000 kinesiske yuan i oktober 2020.

Siden oktober 2020 er aktiekursen for ICBC begyndt at stige igen. Først med en stigning på omtrent 40% mellem oktober 2020 og marts 2021. Herefter faldt aktien, men har på det seneste været inde i en stigning igen. I maj 2020 ligger prisen på en ICBC aktie på 4540 kinesiske yuan, hvilket er en stigning omtrent 15% siden aktiekursen var i bund i oktober 2020.

Aktiekursen for en ICBC aktie ligger dog langt fra tidligere tiders niveau, der med en aktiekurs på 7340 kinesiske yuan toppede i januar 2021. Siden januar 2018 ligger aktiekusen for ICBC aktier, i et samlet fald på omtrent 40%.

ICBC aktie – er det en god investering

Aktiekursen får ICBC aktier har i en del år været meget faldende, men vi ser alligevel nogle tegn på, at aktiekursen kan begynde at stige igen. Her viser historien ikke mindst, at ICBC aktien altid finder sig selv igen, og der er derfor god grund til at tro på, at aktiekursen på et tidspunkt vil følge den historiske tendens.

Samtidig er vi på vej ind i en tid med stigende priser og renter, hvilket på mange områder tilgodeser banker. Det kan derfor også være tegn på, at aktiekursen vil komme ind i en stigning. Vi tror derfor på at aktien før eller siden vil begynde at stige, men hvornår det vil ske er svært at sige noget om.

Vi anbefaler dog at du undersøger ICBC aktier nærmere, da den er en meget spændende aktie. Aktiekursen er nemlig meget lav for tiden, og med tanke på at aktien historisk set altid kommer sig, så kan den hurtigt vise sig at være en god investering.