Coca Cola aktie

Coca Cola aktie

Coca Cola er en amerikansk drikkevarekoncern, der først og fremmest er kendt for deres cola af samme navn, men som også har mange andre kendte drikkevare i deres produktportefølje, blandt andet Fanta og dens mange varianter.

Selskabet bag Coca Cola blev stiftet i 1892 af Asa Griggs Candler, efter at denne havde købt opskriften til Coca Cola af Pemberton familien, efter at John Pemberton havde opfundet opskriften få år tidligere i 1886.

I dag er Coca Cola et af verdens største selskaber, og den største målt på salget af colaer, men overgås dog af andre drikke- og fødevaregiganter som Nestle og Pepsi, hvis man måler selskabernes størrelse på omsætning.

Se lignende aktier:

Historisk Coca Cola aktiekurs

Set over de sidste 30 år har Coca Cola været en rigtig god investering, med en aktiekurs der er steget med over 8500%. Prisen på en Coca Cola aktie i 1982 var således på 0,73 dollars, mens prisen på en Coca Cola aktie i 2022 har været helt oppe i 63,44 dollars.

Store stigninger i aktiekursen op gennem 1990’erne, kulminerede med en foreløbig historisk høj aktiekurs i 1998 på 41,72 dollars. Siden faldt aktiekursen en smule, og befandt sig på et stabilt niveau frem mod 2008, hvor den først så en lille stigning, men efterfølgende blev ramt af finanskrisen.

I forbindelse med finanskrisen faldt aktiekursen med omtrent 30%, men aktien fandt hurtigt sig selv igen, og har siden været i en konstant vækst, med en stigning i aktiekursen fra marts 2009 og frem til i dag på over 200%.

Kun et skarpt fald i forbindelse med corona krisen, der for længst er vundet tilbage, har været et bump på vejen for Coca Cola siden 2020, der i dag befinder sig i et historisk højt niveau på 63,44 dollars. Spørgsmålet er nu om tendensen vil fortsætte, eller om vi vil begynde at se en mere stabil eller endda faldende aktiekurs i fremtiden.

Coca Cola aktie – er det en god investering

Historisk set har Coca Cola været en fremragende investering, og samtidig en meget sikker og stabil aktie, der har gjort Coca Cola aktier til nogle af de mest populære aktier, for investorer rundt om i hele verden.

Den stærke markedsposition og brand som Coca Cola har gør, at vi også har stor tiltro til Coca Cola i de kommende år. Du bør derfor holde godt øje med aktien, og hvor vi allerede nu anbefaler, at du tager et nærmere kig på aktien for at se på, om der kunne være gode investeringer at hente på Coca Cola aktier.

Inden du beslutter dig for at investere er det vigtigt du undersøger aktien grundigt, så du opnår en større sikkerhed for, at du får lavet de helt rigtige investeringer. Coca Cola aktien ser meget lovende og sikker ud, men det betaler sig altid selv at lave sit hjemmearbejde.