Orphazyme aktie

Orphazyme aktie

Orphazyme er et dansk biofarmaceutisk selskab, hvis primære forskel er forskning, herunder forskning i brug af shock-proteiner, til behandling af forskellige neurodegenerative sygdomme såsom Niemann-Pick og ALS.

Selskabet blev stiftet i 2009 i København, hvor selskabet i dag også har dens hovedsæde, baseret på en videnskabelig artikel om shock-proteiner, publiceret i det anerkendte Science magasin. Forfatteren bag, Thomas Jensen, er den senere stiftet af Orphazyme.

Denne videnskab har de overført til kliniske forsøg, der befinder sig i de senere stadier. Næste step for Orphazyme bliver at opnå godkendelse, således at deres produkter kan blive markedsført.

Se lignende aktier:

Historisk Orphazyme aktiekurs

De seneste år har været hårde ved Orphazyme aktien, der nærmest ikke ser ud til at kunne stoppe sin nedadgående kurs. Den store nedtur skal ikke mindst tilskrives interne faktorer i Orphazyme, der i de senere år, og særligt siden 2021, har været præget af stor uro.

Uroen bunder i de manglende godkendelser på nøgleprodukter, hvor FDA kræver flere data, før der kan sikres en endegyldig godkendelse. Det har haft konsekvenser for Orphazyme, der har været gennem en større fyringsrunde, hvor også flere bestyrelsesmedlemmer har forladt selskabet.

De dårlige resultater, manglende godkendelser, og store omstruktureringer af selskaber har medført, at aktiekursen er røget helt i bund. I juni 2021 kostede en Orphazyme aktie 80 kr., mens en Orphazyme aktie i dag koster 2,78 i starten af maj 2022, et fald på hele 96%.

Orphazyme er i stor intern og økonomisk krise, og det afspejler sig i den nedadgående aktiekurs. Mange investorer ser med bekymring mod fremtiden, men alt håb er ikke ude for Orphazyme.

Orphazyme aktie – er det en god investering

Det er ingen hemmelig at Orphazyme er i store vanskeligheder, hvilket ikke mindst kan ses ved at kigge på aktiekursen, der har mistet over 80% af sin værdi det seneste år. Det store spørgsmål er nu, om aktien kan rejse sig igen.

Meget afhænger af godkendelsen af det store håb hos Orphazyme, navnligt produktet Arimoclomol, der er et middel til behandling af stofskiftesygdommen Niemann-Pick. Indtil videre har FDA krævet mere data, hvilket har været et stort nederlag for Orphazyme, men lykkedes Orphazyme med at få en godkendelse, kan fremtiden hurtigt se anderledes lys ud.

Hold derfor godt øje med aktien i den kommende tid, og ikke mindst hvordan udviklingen med at få godkendt produktet Arimoclomol forløber, da meget afhænger af netop dette. Tror du på at Orphazyme får held med deres godkendelse af Arimoclomol, så kan der vise sig at være rigtig gode investeringer i vente på Orphazyme.