Mærsk aktie

Mærsk aktie

Mærsk er et dansk selskab der har haft aktiviteter inden for en lang række områder, men som i dag primært beskæftiger sig med transport af gods, herunder tørlast og nedkølede varer, til transport rundt om i hele verden.

Selskabet blev stiftet i 1905 af Arnold Peter Møller, hvis initialer gav navn til selskabet, A.P Møller – Mærsk. Originalt er selskabet stiftet i Svendborg, men hovedsædet ligger i dag placeret i København.

Mærsk er et af Danmarks største selskaber, der målt på omsætning er det største, det næststørste målt på ansatte, og det næststørste målt på markedsværdien. Mærsk er kun overgået af ISS hvad angår ansatte, mens Novo Nordisk har en højere markedsværdi.

Se lignende aktier:

Mærsk historisk aktiekurs

Hen over de seneste 20 år har Mærsk aktien svinget meget op og ned, men har i de senere år haft voldsomt fart på, da prisen på en Mærsk aktie er steget fra 5.800 kr. i foråret 2020, til en pris på en Mærsk aktie på 23.700 i foråret 2022.

Som følge af krigen i Ukraine er aktiekursen dog faldet en smule igen, hvilket ikke mindst skyldes investorernes forventninger om en lavere omsætning, der hænger sammen med, at Mærsk har trukket sig fra det russiske marked.

I løbet af april faldt prisen på en Mærsk aktie fra 20.500 kr. til en pris på 18.260 kr. I slutningen af april har aktiekursen dog rejst sig lidt igen, og ligger ved udgangen af april i en aktiekurs på 20.680 kr.

Det ser dermed ud til at det værste dyk ovenpå krigen i Ukraine, og efter at Mærsk har trukket sig fra det russiske marked, er overstået, og det er derfor spændende nu at se på, om Mærsk aktien vil finde tilbage til en stigende tendens, som den var inde i, inden krigen i Ukraine brød ud.

Mærsk aktie – er de en god investering

Mærsk aktien ligger i disse år i et historisk højt niveau, hvilket kan spores direkte til corona krisen. De stigende fragtpriser og den øgede efterspørgsel på at få fragtet produkter rundt i verden, har fået aktiekursen på Mærsk aktier til at eksplodere.

Om denne tendens varer ved er svært at sige noget om, men mange nationer rundt om i verden ser ud til at have forstået vigtigheden i, at kunne forsynes sine egne borgere med nødvendige varer og produkter, uden at være afhængige af andre nationer. Et godt eksempel på dette er masker og ikke mindst respiratorer, der var stor mangel på i hele verden, da corona krisen var på sit højeste.

Man kan derfor have en tanke om at behovet for at få transporteret produkter vil falde, i takt med at nationerne bliver mere selvforsynende, og at corona krisen aftager. Dermed vil efterspørgslen også falde, hvilket muligvis vil føre til lavere fragtpriser. Disse forhold kan måske sige noget om, at de gyldne år som Mærsk gennemgår i disse år ikke varer ved.

Vi anbefaler derfor at du får undersøgt markedet og Mærsk grundigt, inden du beslutter dig for at investere. Det kan sagtens vise sig at succesen vil vare ved, men omvendt kan det også hurtigt vise sig, at Mærsk aktier indeholder en del risiko. Undersøg derfor aktien og markedet grundigt inden du investerer, så du er sikker på du får lavet de helt rigtige investeringer.