Pandora aktie

Pandora aktie

Pandora er et dansk selskab der designer, udvikler og markedsfører smykker. Selskabet blev stiftet i 1982 i København af Per og Winnie Enevoldsen, hvor selskabet også i dag har dens hovedsæde.

I dag beskæftiger Pandora over 22.000 medarbejdere på verdensplan, hvoraf over halvdelen arbejde på Gemepolis Industrial Estate i Bangkok, der er verdens største smykkefabrik. Dertil har Pandora åbnet endnu en smykkefrabrik i Thailand i 2017, og det er fra disse to frabrikker, at alt Pandoras produktion af smykker foregår.

Se lignende aktier:

Pandora historisk aktiekurs

Historisk set har Pandora aktien været meget op og ned, hvilket blandt andet kunne ses tilbage i 2011. Her faldt aktien med næsten 80% på under et år, efter at Pandora havde skiftet fokus over på et mere eksklusivt og dyrt design, hvilke fik mange kunder til at vende selskabet ryggen.

Pandora lærte hurtigt af sin fejl, og vendte hurtigt tilbage til den oprindelige af smykker til et bredere marked. Det gjorde godt for Pandora aktien, der i de kommende år steg med eksplosiv fart.

Fra aktiekursen ramte bunden i 2011 og hvor en Pandora aktie kunne købes til under 50 kr., steg Pandora aktien til en pris på en Pandora aktie på 987 kr. i maj 2016. Succesen varede dog ikke ved, og som følge af regnskaberne der ikke levede op til markedets forventninger, faldt aktiekursen drastisk frem mod corona krisen ramte.

Da corona krisen ramte røg Pandora aktien helt i bund, og en Pandora aktie kunne i marts 2020 købes til en pris på rundt regnet 200 kr. Pandora kom dog rigtig godt gennem corona krisen, hvor det især var selskabets online salg af smykker der bar dem frem.

Det var med til at sende Pandora aktien helt op i tidligere tiders niveau, men en pris på en Pandora aktie på 937 kr. i slutningen af 2021. Siden har aktien korrigeret sig en smule, og ligger i april 2022 på stabile 628 kr.

Pandora aktie – er det en god investering

Pandora har formået at klare sig rigtig godt ud af corona krisen, og med tanke på det stigende forbrug, i takt med at økonomierne verden over vil forbedres, er der god grund til optimisme på vegne af Pandora.

De har en stærk markedsposition og kan fremvise gode regnskaber, på trods af de store økonomiske kriser der er i verden lige nu. Vi anbefaler derfor at du ser nærmere på Pandora aktier, for at se på mulighederne for at lave en god investering.

Du bør dog først undersøge aktien og Pandora grundigt, inden du beslutter dig for at investere. På den måde er du bedst sikret, at du får lavet de helt rigtige investeringer.