Lundbeck aktie

Lundbeck aktie

Lundbeck er et dansk selskab der forsker, fremstiller og markedsfører lægemidler inden for diverse former for hjernesygdomme, herunder blandt andet skizofreni, depression, alzheimers, migræne og parkinsons.

Selskabet Lundbeck blev stiftet tilbage i 1915 af Hans Lundbeck, og solgte i de første forskellige varer såsom syntetisk sukker og sølvpapir, men begyndte fra 1924 at træde ind på markedet for lægemidler, et marked de siden da har gjort til selskabets kerneområde.

Se lignende aktier:

Historisk Lundbeck aktiekurs

Kigger vi på den historiske udvikling på aktiekursen for Lundbeck, så er der fra starten og nullerne og frem til omkring 2015, ikke den store udvikling eller udsving på aktiekursen, der lå i et nogenlunde stabilt niveau.

Fra 2015 steg aktiekursen meget for Lundbeck, der så prisen på en Lundbeck aktie stige fra under 130 kr. i juni 2015, til en pris på en Lundbeck aktie på 475 kr. da den toppede i juni 2018. En stigning på omtrent 350% fra 2015 til 2018.

Siden en Lundbeck aktie toppede i 2018 har aktiekursen dog været nedadgående, og har næsten mistet alt den værdi, som aktiekursen optjente i årene mellem 2015 og 2018. En Lundbeck aktie kan således i april 2022, købes til en pris på rundt regnet 165 kr.

Undervejs i nedturen siden 2018 har de været en del udsving, både med stigninger og fald, og aktiekursen er derfor ganske volatil i disse år, og som sagt med en nedadgående tendens. Aktiekursen har mistet omkring 65-70% af sin værdi siden 2018.

Lundbeck aktie – er de en god investering

Det er blandt andet udskudte produkter der er årsag til, at markedet har vendt tommelfingeren nedad til Lundbeck aktier. Markedet har således haft større forventninger til, at især produkter inden for behandling af Alzheimers, ville være blevet sendt på markedets tidligere.

Det ser dog ud til først at ske i løbet af 2022, og det har markedets reageret voldsomt på, hvilket har afspejlet sig i den faldende aktiekurs. Andre forhold har dog også haft en betydelig effekt på Lundbeck aktien.

Blandt andet har corona krisen betydet mange aflyste og udskudte behandlinger på hospitaler og lignende, hvilket har medført et mindre behov for de produkter Lundbeck markedsfører. Dette har også været medvirkende til, at aktiekursen er blevet ved med at falde for Lundbeck.

Lundbeck har før vist at den kan være en stabil og god investering, men om tendensen med den nedadgående kurve vender sig foreløbigt, er umiddelbart svært at sige noget om. Du bør derfor undersøge aktien og Lundbeck grundigt, inden du beslutter dig for at investere i Lundbeck aktier.

Aktien er ikke helt uden risiko og du er derfor bedre sikret, hvis du undersøge aktien, Lundbeck og markedet grundigt på forhånd. På den måde sikrer du dig nemlig bedst, at du får lavet de helt rigtige investeringer.