Microsoft aktie

Microsoft aktie

Microsoft er et af de største IT-selskaber i verden, stiftet i USA i 1976 af Bill Gates. Selskabet har i dag sit hovedsæde i Redmond, Washington. Siden 1985 har Microsoft også været repræsenteret i Danmark, først gennem et datterselskab i Sverige, og siden med sit eget datterselskab i Danmark ved navn Microsoft Danmark.

Microsoft beskæftiger sig med en lang række områder inden for IT, men er særligt kendt for deres styresystemer, hvor Windows står som den helt store succes. Windows i dag, og historisk set, det mest brugte styresystem på verdensplan.

I tillæg til sit eget stærke brand, som er et de førende globalt set, så er Microsoft også meget kendt gennem deres stifter og ejer Bill Gates, der har en stor tilstedeværelse i den offentlige debat, både gennem medier og lignende, men også gennem sit store filantropiske arbejde. Bill Gates har af flere omgange været kåret til verdens rigeste mand.

Se lignende aktier:

Historisk Microsoft aktiekurs

Aktiekursen for Microsoft var op gennem 1990’erne i en eksplosiv stigning, med en pris på en Microsoft aktie der steg fra 0,8 dollars i 1990, til en pris på en Microsoft aktie på 57 dollars i 1999. Det svarer til en stigning på over 7000%. Den store stigning afspejler den store succes, som Microsoft gennemgik op gennem 1990’erne.

Siden årtusindeskiftet har Microsoft tabt lidt af pusten, hvis man ser på årene mellem år 2002 til og med 2012, hvor aktiekursen først faldt til under 27 dollars, svarende til et fald på over 50%.

Herfra vendte udviklingen sig til noget særdeles positiv, da aktiekursen steg til en pris på en Microsoft aktie på 107 dollars i 2018, en stigning på knap 300%. Den udvikling har bortset fra et lille udsving varet ved, og prisen på en Microsoft aktie ligger i starten af maj 2022 på 283 dollars. Det er en samlet stigning siden 2012 på omtrent 950%.

Microsoft aktie – er det en god investering

Microsoft har en meget solid og stærk markedsposition, der rækker ud til de fleste lande i verden. Store markedsandele og fremragende resultater har medført, at Microsoft står stærkere end nogensinde. Der er derfor god grund til optimisme på vegne af Microsoft aktier, og om at de vil fortsætte med at stige.

Vi anbefaler at du ser nærmere på Microsoft aktier, og på om du tror at aktien vil stige i fremtiden, da der hurtigt kan vise sig at være gode investeringer i vente. Microsoft har vist sig utroligt stærkt de sidste mange år, og står i en meget stærk position til fremtiden.

Husk altid at sørge for selv at undersøge aktien grundigt inden du investerer, så du opnår en større sikkerhed for dine investeringer, og så du bedre undgår at lave fejlslagne investeringer.