Nintendo aktie

Nintendo aktie

Nintendo er et japansk selskab stiftet den 23. september 1889 af Fusajiro Yamamuchi, Selskabet blev stiftet med det formål at producere såkaldte hanafuda-kort, der er spillekort der anvendes til spillet af samme navn. I dag er Nintendo kendt for deres spillekonsoller og mange videospil.

Fra 1960’erne begyndte Nintendo at producere moderne legetøj, og hvor de blandt andet fik stor succes med en slags elektronisk bowling. Udenfor Japan og Asien blev Nintende især kendt op gennem 1980’erne, hvor ikke mindst spillet Donkey Kong blev en international kæmpesucces.

En pudsig historie omkring Donkey Kong er det sagsanlæg der blev ført, af selskabet bag den populære film King Kong, der ligesom Donkey Kong, også havde en kæmpeabe som en af hovedrollerne.

Nintendo endte med at vinde retssagen, da det blev godtgjort at Nintendo var kommet på navnet Donkey Kong ved en fejl. Der var ganske enkelt tale om en sproglig mistforståelse, da de japanske udviklere havde samtaler med en amerikaner om hvad spillet skulle hedde. Her blev der foreslået Monkey Kong, men da de japanske udviklere hørte forkert, endte navnet på spillet i stedet med at være Donkey Kong.

Se lignende aktier:

Historisk Nintendo aktiekurs

Nintendo har gennem de seneste årtier særligt været gennem to udsving, der er interessante at se nærmere på. Først under finanskrisen i 2008 og 2009, der sendte aktiekursen for Nintendo aktier helt i bund. Således faldt aktiekursen med 87% fra juni 2008 til februar 2013.

I juni 2008 inden finanskrisen ramte, var prisen på en Nintendo aktie oppe i 70.500 japanske yen, mens prisen på en Nintendo aktie i februar 2013 var på 8900 japanske yen. At aktien var ramt i så mange år frem efter finanskrisen, vidner om hvor stor en krise Nintendo kom ind i.

Nye produkter som har haft stor succes, blandt andet Nintendo Wii U og Nintendo Switch, har sat gang i resultaterne hos Nintendo igen. Det har også afspejlet sig i aktiekursen for Nintendo aktier, der siden 2013 har været i stor vækst.

Selv større og mindre udsving undervejs, herunder som følge af corona krisen, har ikke kunnet ændre på, at Nintendo aktier har fortsat sin fremmarch. Siden bunden for aktiekursen blev nået i 2013, er aktiekursen for Nintendo aktier steget med over 600%. Prisen på en Nintendo aktie ligger i maj 2022 på 63.800 japanske yen, oppe fra en pris på 8900 japanske yen i 2013.

Nintendo aktie – er det en god investering

Nintendo aktier har været inde i en rivende udvikling siden 2013, og udviklingen ser ikke ud til at stoppe. De seneste godt og vel 10 år er en Nintendo aktie steget med over 600%, og spørgsmålet er nu om den udvikling vil vare ved.

Det tror vi på at den vil, da Nintendo har lanceret mange innovative og populære produkter i perioden, der har medført at de igen har opnået store markedsandele. Vær dog opmærksom på at det i teknologibranchen kan gå rigtig hurtigt, så husk at undersøge aktien grundigt hvis du overvejer at investere.