Expres2ion aktie

Expres2ion aktie

Expres2ion er et dansk bioteknologisk selskab stiftet i 2010, der har sit nuværende hovedsæde i Hørsholm, Danmark. Selskabet beskæftiger sig primært med udvikling, af nye vacciner og immunterapi.

Expres2ion blev stiftet på baggrund af en årelang forskning, der gik ud på at producere proteiner gennem celler. Dette system eller platform kalder de for Expres2 platformen, og i følge Expres2ion selv, er Expres2 platformen et meget bedre platform, når der sammenlignes med markedets andre alternativer.

I 2017 indgik Expres2ion samarbejde med AdaptVac, der er et selskab har udviklet en kapsellignende beskyttelse af proteiner, der styrker vacciners virkningsgrad. Dette samarbejde passer perfekt ind hos Expres2ion, der kan sikre en større kvalitet af deres egne vacciner og produkter.

Siden corona krisen ramte hele verden har Expres2ion også været en del f PREVENT-n-CoV, der er et fælleskab på tværs af selskaber og uddannelsesinstitutioner, og som i 2020 modtag støtte fra EU, i forbindelse med udviklingen af en ny kandidat inden for vaccine mod COVID-19.

Se lignende aktier:

Historisk Expres2ion aktiekurs

Før corona tiden ser aktien slet ikke lige så spændende og vild ud, som aktien for Expres2ion har gjort efter corona krisen. Det var ikke mindst meldingen om en aftale om at levere en COVID-19 vaccine, der fik aktiekursen for Expres2ion aktier til at skyde i vejret. Aktiekursen steg i den forbindelse med over 400% på ganske kort tid.

Aktiekursen tog et efterfølgende stort dyk, men kom stærkt tilbage gennem 2021. Endnu engang steg aktien med over 400%, og havde en pris på en Expres2ion aktie på knap 40 svenske kroner i februar 2021. Det er oppe fra en pris på en Expres2ion aktie på 8 svenske kroner i december 2020.

Det har ikke mindst været opløftende nyheder om COVID-19 vaccinen, som Expres2ion er en del af at udvikle, der har fået aktiekursen til at stige. Som andre vaccine udbydere der har været hårdt ramt, så kan det samme siges om Expres2ion.

Det hænger sammen med faldende omsætning i anden halvdel af 2021, som Expres2ion selv udtaler er helt efter planen, mens de venter på omsætning og indtægter, fra salget af deres COVID-19 vaccine i 2022.

Expres2ion aktie – er det en god investering

Expres2ion har haft en faldende omsætning i løbet af 2021, hvilket har medført et stort fald i aktiekursen. Prisen på en Expres2ion aktie ligger i dag således på 13 svenske kroner, hvilket er et fald på omtrent 75%, siden aktiekursen toppede i august 2021 med en pris på 53 svenske kroner.

Den faldende omsætning er dog langt fra eneste grund til bekymring, da Expres2ion selv har udtalt, at den faldende omsætning skal ændres gennem salg af COVID-19 vacciner. Problemet for Expres2ion er i den forbindelse, at efterspørgslen efter COVID-19 vacciner er meget faldende, og at det derfor kan blive svært, at få solgt deres COVID-19 vacciner.

Det viser tegn på at Expres2ion kan gå en svær tid i møde, og vi anser derfor aktien som en risiko. Omvendt er aktiekursen meget lav for tiden, så tror du på at Expres2ion kan få vendt skuden, så kan Expres2ion aktien hurtigt vise sig at begynde at stige igen.