Aktiespil

Aktiespil – hvad er det og hvorfor spille det

Er du en ny investor kan der være rigtig god ide i, at du først prøver kræfter med et aktiespil. Ved at prøve kræfter med et aktiespil, får du nemlig et indblik i hvordan du handler med aktier, hvilket kan være en stor fordel, til når du skal ind og købe dine første rigtige aktier.

Der findes flere forskellige aktiespil du kan spille med i, og her på siden gennemgår vi kort de mest populære. Samtidig viser vi dig også hvordan du efter at have spillet aktiespil, kommer godt i gang på det rigtige aktiemarked.

Hvad er et aktiespil

Et aktiespil er et spil du spiller mod andre spillere, og hvor det kort fortalt gælder om, at lave investeringer på et fiktivt aktiemarked, med fiktive penge, og forsøge at være den spiller, der står tilbage med det højeste afkast når spillet slutter.

Selvom der spilles med fiktive penge og der købes fiktive aktier, så er hele måden spillet foregår, meget sammenlignet med den måde, hvorpå der normalt købes aktier. Du får således adgang til en slags aktieplatform i spillet, hvorfra du kan handle dine aktier.

Som nævnt ovenfor findes der flere forskellige aktiespil, som alle har hver deres måder at tilgå spillet på. Overordnet er de dog principielt de samme, da det handler om at købe og sælge aktier, og forsøge at få så højt et afkast som muligt. I det følgende gennemgår vi kort, de tre mest populære aktiespil på det danske marked.

Børsen aktiespil

Det mest kendte og populære aktiespil vi har herhjemme er Børsen aktiespil. Som navnet antyder er spillet lavet af Børsen, der som bekendt er det sted i Danmark, hvor der til daglig handles med rigtige aktier og værdipapirer.

Det betyder at du får en stor ekspertise bag om spillet, som er sat sammen på en måde, der skal få aktiespillet til at ligne det rigtige aktiemarked mest muligt. Det betyder blandt andet at du vil handle med ‘rigtige’ aktier, det vil sige, aktier der følger de virkelige aktiekurser.

Aktiespillet foregår ved at du får en portefølje tildelt så snart du har tilmeldt dig, som du herefter fylder op med nogle af aktiespillets mange aktier. Når du har fyldt din portefølje op med aktier, kan du nu tilmelde dig et gruppespil. Du kan vælge at spille i en gruppe med venner, eller deltage i Børsens gruppe, med mulighed for at vinde 250.000 kr.

Er du en ny investor, og vil du gerne prøve kræfter med et fiktivt aktiespil inden du går i gang, så anbefaler vi helt klart at du tilmelder dig Børsens aktiespil. Det gør vi da Børsen aktiespil ligner det rigtige aktiemarked, og det at handle med rigtige aktier, hvilket er en stor fordel, inden du skal ud på det rigtige aktiemarked.

Aktiedysten

Aktiedysten er et andet populært aktiespil, der især udmærker sig ved muligheden for at oprette sine egne spil, og invitere så mange spillere som man har lyst til. Der er også mulighed for at vinde præmier i Aktiedysten, men præmierne er ikke lige så store som hos Børsen aktiespil. Til gengæld er vinderchancerne større, da der er færre spillere at konkurrere med.

Investor-DM

Investor-DM er det uofficielle danmarksmesterskab for investorer. Selve aktiespillet der spilles ved Investor-DM adskiller sig ikke væsentligt fra andre aktiespil, men afholdes til forskel fra de andre aktiespil, over ganske få uger i slutningen af året. Som i de andre aktiespil vil der ved Investor-DM, også være mulighed for at vinde rigtige pengepræmier.

De bedste aktieplatforme

Har du først prøvet kræfter med et aktiespil, og føler det er blevet tid til at prøve kræfter med det rigtige aktiemarked, så er det tid til at finde en aktieplatform. En aktieplatform er en handelsplatform, der tilbyder køb og salg af aktier.

Markedet for aktieplatforme er stort, og det kan derfor være svært, at finde frem til den helt rigtige aktieplatform. Derfor har vi udvalgt to gode aktieplatforme, som du med fordel kan starte ud med at undersøge nærmere.

Den første vi anbefaler er aktieplatformen hos Saxo Bank, der tilbyder en aktieplatform, der er særligt velegnet til danske investorer, nye såvel som gamle. Her finder du nemlig et stort udvalg af danske aktier, og får ikke mindst en dansk kundesupport på aktieplatformen.

Den anden aktieplatform vi anbefaler er eToro, der i vores øjne er den bedste aktieplatform på markedet. Her finder du det største udvalg af aktier fra hele verden, et stort fællesskab med andre investorer, og mange andre gode fordele. På den negative side trækker det ned, at du ikke får dansk kundesupport på eToro.