NKT aktie

NKT aktie

NKT er et dansk selskab der beskæftiger sig med energikabler og optiske komponenter, lasere og krystalfibre. NKT er en forkortelse for det oprindelige navn Nordiske Kabel- og Traadfabrikker A/S.

Selskabet er stiftet 1891 og omfattede i alt tre virksomheder, henholdsvis Kabelværket på Frederiksberg, Traadværket i Middelfart, samt Valseværket på Amager. Fra 1989 frem til 2017 ejede selskabet også Nilfisk, der dog i dag er selvstændigt børsnoteret.

Se lignende aktier:

Historisk NKT aktiekurs

Aktiekursen for NKT befinder sig lige nu i et historisk højt niveau, og ligger ved udgangen af april, til en pris på en NKT aktie på 339 kr. Siden corona krisen indtraf og var med til at sende aktiekursen for NKT ind i et fald, er prisen på en NKT aktie steget fra ca. 100 kr. og med over 300% frem til i dag.

NKT aktien har altså klaret sig rigtig godt ud af corona krisen, og ligger som sagt i dag i et historisk højt niveau. Går vi mere end et par år tilbage, skal vi helt tilbage til 2007 for at finde lignende aktiekurser. Dengang blev NKT som så mange andre hårdt ramt af finanskrisen i 2008, og det tog NKT ret mange år at komme tilbage på niveau igen.

Historisk har NKT aktien været ret volatil, og har haft en del op- og nedture undervejs, med til tider ret store udsving. Det så vi blandt andet omkring finanskrisen i 2008, men også helt tilbage til årene mellem 2000 og 2001, hvor aktien først steg voldsomt, inden den ganske kort efter faldt lige så hurtigt.

Corona krisen var også indledningsvist hård ved NKT aktien, der dog hurtigt rejste sig, og befinder sig som sagt lige nu, på et historisk højt niveau. Om aktien har set sine bedste dage, eller om der er endnu mere på vej, er nu det helt store spørgsmål blandt investorerne.

NKT aktie – er det en god investering

NKT har leveret ret pæne regnskaber i løbet af 2021, hvilket har været medvirkende til en stigende aktiekurs. I 2021 mente mange investorer at NKT ville bevæge sig op over 300 kr., hvilket den gjorde, men blev dog hurtigt afløst af et fald på omkring 15%.

Det tabte er vundet ind igen i løbet af 2022 efter en skidt indledning, og spørgsmålet er nu om tendensen fortsætter opad, eller om vi vil begynde at se en stagnering af aktien. NKT befinder sig i en stærk branche med deres energikabler, og der er grund til optimisme på markedets vegne.

Vi anbefaler derfor at du holder godt øje med aktien, men at du undersøgen aktien grundigt inden du investerer. Det er nemlig svært at sige om aktien har nået sit egentlige niveau, eller om den stadig vil vækste. Hold derfor godt øje med aktien i den kommende tid, så du er klar til at hoppe med på vognen, hvis muligheden for en god investering skulle opstå.