China Mobile aktie

China Mobile aktie

China Mobile Limited er et kinesisk teleselskab stiftet den 3 september 1999, som en konsekvens af opløsningen af China Telecommunications Corporation. China Mobile er et statsejet selskab, der har sit nuværende hovedsæde i Beijing, Kina.

Ligesom sin forgænger i China Telecommunication Corporation, tilhører China Mobile branchen for telekommunikation. Selskabet opererer mestendels i Kina, men har også enkelte aktiviteter i udlandet, blandt andet efter opkøbet af Paktel i Pakistan. I andre lande har China Mobile måtte nedlukke aktiviteter, herunder i Canada som følge af spørgsmål om national sikkerhed.

China Mobile har knap 1 milliard brugere af deres tjeneste og ydelser, hvilket ikke bare gør dem til den største udbyder af mobilabonnementer, men samtidig også til den største udbyder i hele verden.

Se lignende aktie:

Historisk China Mobile aktiekurs

Aktiekursen for China Mobile har i en del år været inde i en nedadgående tendens, og har set prisen på en China Mobile aktie falde fra 115 Hongkong-dollar i april 2015, til en pris på en China Mobile aktie på 47 Hongkong-dollar i maj 2022. Det har betydet et fald i aktiekursen på omtrent 60% for perioden.

Siden januar 2021 har aktiekursen dog været inde i en mindre fremgang, og hvor prisen på en China Mobile aktie er steget fra 41 Hongkong-dollar, til en pris på en China Mobile aktie på 51 Hongkong-dollar i maj 2022. Det svarer til en samlet stigning i aktiekursen på omtrent 25%.

Uanset den mindre opblomstring ligger aktiekursen i dag i et niveau, der ligger langt under niveauet fra tidligere tider. I 2007 var prisen på en China Mobile aktie således helt oppe i 154 Hongkong-dollar, hvilket sammenlignet med aktiekursen i dag, er et fald på over 200%.

China Mobile aktie – er det en god investering

Handelskrigen mellem USA og Kina under tidligere præsident Donald Trump, har haft en stor effekt på China Mobile aktiekursen. Dertil har corona krisen i 2020 og frem, også haft en negativ effekt på China Mobile aktiekursen. Dette er blot nogle af de få udfordringer, som China Mobile aktien har haft.

Under den nuværende amerikanske president Joe Biden, er forholdet mellem USA og Kina blevet mere normaliseret, mens også det værste ser ud til at være ovre, hvad angår følgerne af corona krisen. Det kan måske give positive tegn om, at aktiekursen vil begynde at stige igen.

Omvendt er hele verden ramt af stigende priser og problemer med forsyningskæderne, hvilket også giver udfordringer for China Mobile. Det er derfor svært at sige noget om den umiddelbare fremtid for China Mobile aktien, men med tanke på at der er tale om et kinesisk statsejet selskab, der er verdens største målt på antallet af mobilabonnementer, så vil det være en meget spændende aktie at følge i fremtiden.