GomSpace aktie

GomSpace aktie

GomSpace er et dansk selskab stiftet i 2007 med hovedsæde i Aalborg, Nordjylland. Selskabet producerer og betjener nano satellitter til en lang række kunder, herunder til militær, regeringer, kommercielle markeder med flere.

I tillæg til tilstedeværelse i hjemlandet Danmark, har GomSpace også tilstedeværelse i Sverige, Nordamerika og Luxembourg. I Sverige har GomSpace børsnoteret GomSpace Sweden, mens tilstedeværelsen i Luxembourg har medført flere kontrakter med regeringen i Luxembourg om, at udvikle avancerede faciliteter til betjening af satellitter.

I nyere tid har GomSpace lukket aftaler med både amerikanske Lockheed Martin, samt med en kunde i De Forende Arabiske Emirater. Særligt aftalen med amerikanske Lookhead Martin er vigtig, da det er notorisk svært for udenlandske selskaber, at sælge til amerikanske selskaber som Lookheed Martin.

Se lignende aktier:

Historisk GomSpace aktiekurs

Efter introduktionen på den svenske fondsbørs i 2016, hvor der indledningsvist var en stor stigning, har aktien siden været inde i først et stort fald, og siden i en stagnerende aktiekurs uden de store udsving.

For investorerne var det derfor særligt mellem 2016 og 2017 at aktien var en god investering, da prisen på en GomSpace aktie gik fra 6,58 svenske kroner, til en pris på en GomSpace aktie på 92,05 kr. da den toppede i september 2017.

De følgende år mistede aktien dog alt sin værdi igen, og prisen på en Gomspace aktie lå i august 2019 atter i et niveau på under 10 svenske kroner. Siden har aktiekursen bevæget sig helt ned i 6 svenske kroner, men har generelt været i et niveau på mellem 10-20 svenske kroner, mellem 2019 og frem til i dag. Prisen på en GomSpace aktie ligger ved udgangen af april 2022 på 11,38 kr.

GomSpace aktie – er det en god investering

Mange eksperter og investorer har stor tiltro til markedet for nanosatelitter, så hvad det angår ser fremtiden lys ud for GomSpace. Omvendt lader opsvinget vente på sig, hvilket ikke mindst kan tilskrives corona krisen, der har presset økonomierne rundt om i verden.

Det er dog afgørende at GomSpace optrapper deres salg, der i de seneste par år har været haltende. Ingen er i tvivl om at de GomSpace leverer produkter med kvalitet, så man kan godt få den tanke, at salgene vil komme i takt med, at økonomierne rundt om i verden forbedres.

Vi anbefaler derfor at du holder et skarpt øje med GomSpace aktier i den kommende tid, da vi ser den som et aktie med et stort potentiale. Du skal dog samtidig være opmærksom på risikoen, da GomSpace begynder at være pressede af de manglende salg.