Demant aktie

Demant aktie

Demant er et dansk holdingselskab der ejer selskaberne Oticon, Sonic, Bernafon, Phonic Ear og flere andre, hvorigennem de producerer og sælger udstyr inden for høretekniske hjælpemidler som høreapparater og høretelefoner, samt flere andre former for lydprodukter.

Selskabet blev stiftet i 1904 og har hovedsæde i Smørum på Sjælland. Selskabet er førende inden for selskabets kerneområder, og havde en omsætning på knap 18 milliarder kroner i 2018.

Se lignende aktier:

Historisk Demant aktiekurs

Siden årtusindeskiftet har aktiekursen for Demant været ganske stabil, med en lille opadgående kurve. I de senere år, særligt siden 2017, har aktiekursen for Demant dog været inde i en mere rivende udvikling.

Efter at have været i rivende udvikling gennem det meste af 2017 og 2018, gennemgik aktiekursen et mindre fald. Fra 2020 begyndte aktiekursen dog at røre på sig igen, hvor den først begyndte at stige, inden den eksploderede i løbet af 2021.

Siden er aktiekursen stagneret og faldet en smule, men ligger stadig på et rigtig højt niveau. Prisen på en Demant aktie var da den toppede i 2021 på knap 400 kr. Siden aktiekursen for alvor begyndte at stige omkring 2017, er aktiekursen steget med omkring 350%. Som følge af det mindre fald og stagnering i aktiekursen, er prisen på en Demant aktie i dag på ca. 300 kr.

Demant aktie – er det en god investering

Der er meget splittede holdninger til Demant aktien blandt eksperter og investorer, og hvor der er stor forskel på, om det anbefales du sælger, køber eller holder på dine Demant aktier.

De fleste peger dog på at aktiekursen lige nu befinder sig på et rigtig niveau, og den vil forblive med at være sådan i den nærmeste fremtid. Om Demant aktien er en god investering er derfor svært at sige, men der er ikke meget der tyder på, at den vil være en god investering på den korte bane, omend den heller ikke ville være en dårlig investering.

Derfor bør du nok først og fremmest undersøge muligheden for at investere på den lange bane, i tilfælde af at du gerne vil se nærmere på Demant aktien. Her viser historien at Demant aktien har været meget sikker, og historisk set med en ganske fin stigning og stabil stigning.

Der er derfor god grund til optimisme på vegne af Demant aktier, hvis der tages udgangspunkt i investeringer på den lange bane. Demant aktier har således vist sig at være historisk sikre, og med god sandsynlighed for vækst.

Vi anbefaler dog at du til enhver tid selv undersøger aktien nærmere, så du er sikker på at du laver de rigtige investeringer, og ikke ender med store tab på dine investeringer.