Norwegian aktie

Norwegian aktie

Norwegian er et norsk flyselskab stiftet i 1993, med nuværende hovedsæde ved Oslo, Norge. Selskabet er et såkaldt lavprisflyselskab, der tilbyder billigere flyrejser til deres passager og rejsende.

I de senere år har Norwegian været gennem en omfattende rekonstruktion, som følge af konsekvenserne efter corona krisen. Nedlukningen af samfundene medførte rejserestriktioner for flyselskaberne, og flybranchen blev derfor meget hårdt ramt.

Den store krise hos Norwegian med en truende konkurs, førte samtidig til et voldsomt dyk på aktiekursen, der i dag ligger i et historisk lavt niveau. På trods af det har koncernchefen i Norwegian Geir Karlsen udtalt, at Norwegian aldrig har været så konkurrencedygtigt, som selskaber er i dag.

Se lignende aktier:

Historisk Norwegian aktiekurs

Historisk set har Norwegian aktien været meget volatil, med mange store udsving på aktiekursen undervejs. Det skyldes ikke mindst at flybranchen er meget afhængig af samfundsøkonomien, og at aktiekursen derfor følger udviklingen i samfundsøkonomien cyklisk.

Det har ført til store opture når der har været gode økonomiske tider, men også til store nedture når samfundsøkonomierne er dårlige, hvilket kunne ses under corona krisen i 2020, samt under finanskrisen i 2008.

I nyere tid har corona krisen og en efterfølgende rekonstruktion af Norwegian ført til, at aktiekursen er røget helt i bund. Således er prisen på en Norwegian aktie faldet med 99%, siden prisen på en Norwegian aktie var på 183 euro lige inden corona krisen, mod en en pris på en Norwegian aktie i dag på 1,24 euro.

Det har bragt Norwegian aktien ned i et historisk lavt niveau, og spørgsmålet for investorerne og ikke mindst Norwegian selv, er nu om de kan få vendt skuden, og begynde at levere bedre og mere positive resultater.

Norwegian aktie

Prisen på en Norwegian aktie er faldet drastisk siden corona krisen, hvor prisen har set et fald på 99%. Det har altså aldrig været billigere at købe Norwegian aktier, og tror du på at de kan få vendt nedturen, så kunne Norwegian potentielt gå hen og blive en rigtig god investering.

En rekonstruktion har reddet selskabet for nu, men om det er nok på langt sigt er endnu for tidligt at sige, så investorerne må væbne sig med tålmodighed. Tror du på at Norwegian kan vende nedturen de gennemgår i øjeblikket, så bør du undersøge aktien nærmere for at se på, om der kunne være gode muligheder for at investere i Norwegian aktier.

Inden du investerer er det vigtigt du undersøger aktien grundigt, da der er en del risiko forbundet med aktien, og da du er meget bedre stillet, hvis du på forhånd har lavet et ordentlig hjemmearbejde.