Solar aktie

Solar aktie

Solar er et dansk selskab med fokus på sourcing- og servicevirksomhed stiftet i 1919, der henvender sig til installatører indenfor el, vvs og ventilation, hvor kerneforretningen er at finde frem til de bedste produkter, tilbyde services, og at optimere deres kunders forretninger.

Selskabet har over 2.900 ansatte fordelt på 5 lande rundt om i verden, hvoraf knap 1.000 ansatte arbejder i Danmark. Omsætningen for Solar lød i 2021 på 12,4 milliarder kroner. Solar er børsnoteret på Nasdaq København, hvor Solar har været placeret siden 1953.

Se lignende aktier:

Historisk Solar aktiekurs

Gennem de seneste 15-20 år har aktiekursen for Solar været meget volatil, men mange store op og nedture undervejs. Værst så det ud i årene omkring finanskrisen i 2008 og 2009, hvor aktiekursen efter at have ligget på et historisk højt niveau, og hvor aktien faldt med over 80%.

Perioden mellem finanskrisen og frem til tiden med corona krisen var også meget op og ned, men dog med mindre værdimæssige udsving. Der kunne spores en mindre opadgående tendens på aktiekursen i disse år, der blev afløst af et stort fald, som følge af corona krisen i foråret 2020.

Da corona krisen indtraf faldt aktiekursen for Solar med op mod 50%, da prisen på en Solar aktie gik fra 318 kr., til en pris på en Solar aktie på 166 kr. Man må dog sige at Solar aktien er kommet sig helt fantastisk, for siden da er aktiekursen steget med over 400%. Prisen på en Solar aktie efter corona krisen lå på 166 kr., mens prisen på en Solar aktie i dag er på over 835 kr.

En stigning på over 400% på godt og vel to år må siges at være en rigtig god stigning, der uden tvivl har gjort en masse investorer glade. Det er ikke mindst det øgede fokus på den grønne omstilling og elektrificeringen der gør, at Solar gør det rigtig godt for tiden.

Solar aktie – er det en god investering

For tiden er Solar aktien på himmelflugt og det er svært at sige noget om, hvorvidt den udvikling vil vare ved. Solar har dog et godt udgangspunkt, og står med mange stærke og innovative produkter, godt rustet på til det fremtidige marked.

Det er dog vigtigt at bemærke at Solar aktien har været ret volatil, og at den stiger og falder cyklisk. Det kan derfor være en god ide at undersøge aktien grundigt, inden du beslutter dig for at investere.

På den måde kan du bedre sige noget om hvor markedet bevæger sig hen ad, og om Solar vil fortsætte med at opleve den store succes de gør i øjeblikket. Tror du på at Solar kan fortsætte succesen, så bør du holde rigtig godt øje med Solar aktien i den kommende tid.