BionTech

BionTech aktie

BionTech er et tysk medicinalselskab stiftet i 2008, baseret på research af stifterne Ugur Sahin, Ozlem Tureci og Christoph Huber. Selskabet har i dag sit hovedsæde i byen Mainz, Tyskland.

Der er særligt inden for forskning, fremstilling og markedsføring af immunterapeutiske lægemidler til behandling af kræft, at BioTech har en stor del af deres forretning. BionTech har i tillæg til immunterapeutiske lægemidler til behandling af kræft, en lang række andre lægemidler i deres produktportefølje.

I nyerede tid har BionTech ikke mindst markeret sig med deres COVID-19 vaccine, der blev sendt på markedet kort efter sin godkendelse i slutningen af 2020. COVID-19 vaccinen blev udviklet i samarbejde med Pfizer, og har ifølge BionTech selv, en vaccineeffektivitet på over 90%.

Se lignende aktier:

Historisk BionTech aktiekurs

BionTech har haft en relativt kort tid på aktiemarkedet, der har budt på både gode stigninger, men som også har været gennem et mindre fald på det seneste. Samlet set ligger BionTech aktien i et samlet plus, når der sammenlignes med tiden for corona krisen.

Før corona krisen var BionTech aktien i en stabil og opadgående tendens, med en aktiekurs der steg med hele 128% fra 2019 til 2020. Prisen på en BionTech aktie var således på 14 dollars i oktober 2019, mens prisen på en BionTech aktie i foråret 2020 på 32 dollars.

Efter meldingen om at BionTech ville have en vaccine klar til bekæmpelsen af COVID-19, begyndte aktie at stige endnu mere, og var især i 2021 inde i en rivende udviklinge. Fra foråret 2020 til aktiekursen toppede i august 2021, steg aktiekursen med voldsomme 1100%. Prisen på en BionTech aktie steg fra 32 dollars, til en pris på 389 dollars mellem februar 2020 og august 2021.

Efterfølgende har en faldende efterspørgsel på COVID-19 vacciner medført, at BionTech har haft en faldende omsætning. Det har påvirket aktiekursen, der er faldet meget siden den toppede i august 2021. I dag ligger aktiekursen på 144 dollars, et fald på over 60% mellem august 2021 og maj 2022.

BionTech aktie – er det en god investering

BionTech aktier var med sin COVID-19 vaccine i ryggen i rivende udvikling gennem 2020 og 2021, men en faldende efterspørgsel og store udsalg af deres COVID-19 vacciner har gjort, at aktiekursen er faldet markant igen.

I dag ligger aktiekursen på et niveau der er sammenlignet, med tiden inden aktien begyndte at tage fart på baggrund af COVID-19 vaccinen. Aktiekursen ser ud til at have stabiliseret sig, og meget afhænger nu af fremtidens marked for COVID-19 vacciner, og om hvor meget markedet kommer til at påvirke BionTech.

BionTech har dog ikke satset alt på et bræt, og har flere andre gode lægemidler, i tillæg til deres COVID-19 vaccine. Derfor vil BionTech også kunne forbedre sine resultater af andre veje, og tror du på at de kan det, så kan det meget hurtigt vise sig, at BionTech aktien begynder at stige igen.