Tesla aktie

Tesla aktie

Tesla er et amerikansk selskab stiftet i 2003 af Martin Eberhard og Marc Tappening. Siden er Ian Wright også kommet til, inden at Elon Musk gennem en finansieringsrunde også opnåede ejerandele i Tesla. Selskabet har i dag hovedsæde i Austin, Texas.

Tesla udvikler, producerer og markedsfører primært elbiler, batterier, og andre former for produkter relateret til grøn og bæredygtig energi. Det er særligt for selskabets mange elbiler, at Tesla har opnået meget af sin popularitet.

Dertil er det også nødvendigt at nævne Elon Musk, der fremstår som en nøglefigur for Tesla, og som er meget fremme i medierne, både de traditionelle, men så sandelig også på de sociale. Senest har Elon Musk ikke mindst markeret sig med købet af Twitter, der blandt andet er blevet finansieret med Tesla aktier.

I dag har Tesla udviklet sig til at være et af verdens mest værdifulde selskaber, og har en global markedsandel på elbiler på omtrent 23%. Alt er dog ikke fryd og gammen hos Tesla, der også har været under kritik for kreativ regnskabsføring, brud på ansattes rettigheder, og flere andre kontroverser.

Se lignende aktier:

Historisk Tesla aktiekurs

Tesla er en af de mest populære aktier der findes i hele verden, og ser man på den historiske udvikling i aktiekursen, så er det nemt at få øje på hvorfor. Aktiekursen er på ganske få år steget med over 2300%, og er steget fra en pris på en Tesla aktie på 37 dollars i 2019, til i starten af maj 2022 at have en pris på 906 dollars.

Der har altså været tale om en eksplosiv vækst, der på fornem vis afspejler den rejse som Tesla har været på, der har gjort Tesla til et af de mest værdifulde selskaber i verden. På trods af små udsving undervejs, så ser Tesla aktien ikke ud til at ville stoppe, og stiger år for år med høje procenter.

2022 har dog ikke været en god start for aktiekursen, der har set et ret stort fald. Meget af det hænger sammen med Elon Musk og hans opkøb af Twitter, der blandt andet er blevet finansieret gennem salg af Tesla aktier. Det har været med til at sende aktiekursen nedad, men bør ikke give anledning til større bekymring blandt investorerne.

Tesla aktie – er det en god investering

Tesla aktier har som det tydeligt kan ses været en formiddabel investering, for de investorer der har været med fra 2019, men også for de investorer der er kommet til undervejs. Det store og interessante spørgsmål bliver nu, om Tesla aktien kan fortsætte med at stige, eller om vi vil begynde at se et fald i aktiekursen.

Der er ingen tvivl om at Tesla har en stærk udgangsposition, og er en dominerende spiller på flere kernemarkeder. Det gør Tesla aktien til en meget interessant aktie, og vi anbefaler at du holder godt øje med den i den kommende tid.

Inden du investerer er det vigtigt at du undersøger og analyserer aktien grundigt, for at få så meget information som muligt om aktien. På den måde kan du bedre sikret dig mod, at du laver fejlslagne investeringer, og giver dermed dig selv en større chance for succes på aktiemarkedet.