Tivoli aktie

Tivoli aktie

Tivoli er selskabet bag forlystelsesparken Tivoli i København, der for første gang havde åbent den 15. august 1843. Det gør forlystelsesparken til den næstældste af sin slags i verden, kun overgået af en anden dansk forlystelsespark, Dyrehavsbakken i Klampenborg.

Tivoli er uden sammenligning den mest besøgte turistattraktion i Danmark, og havde henholdsvis 4,6 og 4,4 millioner besøgende i 2016 og 2017. Det gør samtidig Tivoli til den 3. mest besøgte forlystelsespark i Europa, kun overgået Europa-Park i Tyskland og Disneyland i Paris.

Tivoli blev stiftet som et aktieselskab, med mange investorer værende de håndværkermestre, der var med til opbygningen af Tivoli. Siden år 2000 har de største aktionærer i Tivoli været Skandinavisk Holding med 31,8%, og Chr. Augustinus Fabrikker med 25,4%. Resten af ejerandelene er fordelt på ca. 20.000 aktionærer.

Se lignende aktier:

Historisk Tivoli aktiekurs

Siden årtusindeskiftet har Tivoli aktien været inde i en rigtig god udvikling, og har været en særdeles god forretningen for de investorer, der har været med helt siden år 2000. Prisen på en Tivoli aktie i januar 2000 var på 195 kr., mens prisen på en Tivoli aktie i dag er på 890 kr.

Det var især i årene mellem 2004 og 2006 at aktiekursen steg, hvor den gennemgik en stigning på over 300%, samt siden 2015, hvor aktiekursen har været mere eller mindre konstant opadgående.

Prisen på en Tivoli aktie i 2015 lå på 322 kr., mens prisen på en Tivoli aktie ved udgangen af april 2022 ligger på 890 kr. Der har altså været tale om store stigninger på relativt få år, og kun med et enkelt egentlig fald.

Det faldt sammen med finanskrisen i 2008 der først sendte aktien ned med omkring 30%, og som følge af den generelle samfundsøkonomi, i de efterfølgende år ikke rørte meget på sig. I dag ligger aktiekursen dog i et af de højeste niveauer nogensinde, og spændende bliver det om aktien kan blive ved med at stige.

Tivoli aktie – er det en god investering

Historisk set har Tivoli været en rigtig god investering for investorerne, og der er ikke meget der tyder på, at den udviklingen ikke også vil holde i fremtiden. Tivoli fremstår som et dansk vartegn, og er Danmarks mest besøgte turistattraktion.

Det giver Tivoli en unik position der vil være med til at bære Tivoli i mange år frem, og derfor har vi stor tiltro til Tivoli aktien på sigt. Det er en aktie der virker meget spændende på sigt, men som omvendt måske kan komme til at lide under, at den generelle samfundsøkonomi i øjeblikket ikke er den bedste.