Scandic aktie

Scandic aktie

Scandic er en svensk hotelkæde stiftet i 1963, og som i dag har sit hovedsæde i Stockholm, Sverige. Selskabet driver de fleste af deres hoteller i Norden, men har også flere hoteller i lande som Tyskland, Polen og Belgien.

Selskabet har fordelt rundt om i de lande hvor de har hoteller over 11.000 ansatte, over 280 hoteller, med over 51.000 værelser. Scandic har gennem tiden høstet store roser, for deres indsats i kampen mod klimaforandringerne. Deres hoteller designes og bygges således med et særligt fokus på bæredygtigt energi og indretning.

Et godt eksempel på hvordan Scandic er med til at gøre en forskel på deres hoteller, er gennem et samarbejde med Too Good Too Go startet i 2015, hvor fokus er på at undgå madspild på Scandics mange hoteller. Scandics hoteller overholder dertil FN’s opsatte klimamål.

Se lignende aktier:

Historisk Scandic aktiekurs

Scandic har siden siden 2015 oplevet en stabil og opadgående aktiekurs, der steg med 75% fra december 2015 til og med februar 2020. I december 2015 var prisen på en Scandic aktie således på 45 svenske kroner, mens prisen på en Scandic aktie i februar 2020 var steget til 79 svenske kroner.

Da corona krisen ramte og hotelbranchen blev underlagt strenge restriktioner, blev Scandic såvel som aktiekursen hårdt ramt. De stramme restriktioner betød faldende eller nærmest ingen omsætning, hvilket førte til store økonomiske vanskeligheder.

Fra corona krisen ramte og hotelbranchen blev underlagt strenge restriktioner i februar 2020, faldt aktiekursen med knap 75% frem mod april 2020, og hvor prisen på en Scandic aktie faldt fra 79 svenske kroner, til en pris på en Scandic aktie på 20 svenske kroner.

Siden er vores samfund åbnet op igen og restriktionerne er så småt ved at blive fjernet, hvilket har givet Scandic ny vind i sejlene. Det har også medført en stigende aktiekurs, der dog stadig ligger et stykke fra tiden før corona.

I dag ligger prisen på en Scandic aktie på 39 svenske kroner, hvilket er oppe med 95% fra tiden efter corona, men stadig nede med 50% fra tiden før corona krisen. Aktiekursen går dog den rigtige vej, og det interessante bliver nu, om den kan finde tilbage til tidligere tiders niveau.

Scandic aktie – er det en god investering

Scandic har været hårdt ramt ovenpå corona krisen, men aktiekursen ser ud til at være ved at finde sig selv igen, og har været i en stabil og god vækst siden foråret 2020. Om den kan nå tilbage på tidligere tiders niveau er svært at sige, men kan den det, er der gode investeringer at hente på Scandic aktier.

Du kan derfor med fordel undersøge aktien nærmere for at se på, om du kan sige noget om hvordan aktien vil udvikle sig i fremtiden. Tror du den vil stige kan den hurtigt vise sig at være en god investering, men vær opmærksom på at undersøge, hvordan Scandic rent faktisk har klaret sig ovenpå corona krisen.

Er der fremgang at spore i regnskaberne, og ligner det at Scandic er på vej i den rigtige retning, som aktiekursen lige nu antyder, så ligner Scandic potentielt en rigtig fin investering.