Rockwool aktie

Rockwool aktie

Rockwool er et dansk selskab stiftet i 1909 som H.J. Henriksen og V. Kähler, der dog splittede op i 1962 til henholdsvis H+H og Kähler og Co. Det blev i den forbindelse Kähler og Co. der overtog ansvaret for det, der i dag går under navnet Rockwool.

Selskabet beskæftiger sig med at producere og levere stenuldsisolering, til brug i bygninger, lofter, beklædningssystemer, løsninger til plantedyrkning, samt isolering og tekniske fibre til industriel brug.

I dag er virksomheden repræsenteret i over 38 lande, og med fabrikker i 28 lande, herunder Danmark, Frankrig, Holland, Kina, Tyskland, USA og mange flere, hvor der ikke mindst er tale om fabrikker i europæiske lande.

Se lignende aktier:

Historisk Rockwool aktie

Siden årtusindeskiftet har Rockwool aktien været inde i en rigtig god udvikling, der mestendels har været stabilt og støt stigende, afbrudt af enkelte store udsving med op- og nedture. Det første eksempel på dette så vi i årene op til 2007 og 2008, hvor der først var en stor stigning, efterfulgt af et stort fald som følge af finanskrisen i 2008.

Ovenpå finanskrisen rejse Rockwool aktien sig, og steg med op over 900% frem mod efteråret 2018. Prisen på en Rockwool aktie steg således fra en pris på under 300 kr. i 2009, til en pris på en Rockwool aktie på knap 2.800 kr. i 2018.

Herefter fulgte en mindre nedtur der kulminerede med corona krisen i foråret 2020, og hvor prisen på en Rockwool aktie faldt til under 1.200 kr. Efterfølgende fik Rockwool aktien fart på igen, og steg eksplosivt med ca. 300% frem mod sommeren 2021.

Siden aktiekursen toppede i sommeren 2021 er aktiekursen faldet, hvilket i første omgang kan tilskrives de stigende priser i byggebranchen, samt problemer med leverancer i branchen. Senest har Rockwool også udmeldt at de fortsætter deres aktiviteter i Rusland, hvilket ikke er blevet modtaget pænt blandt investorerne.

Rockwool aktie – er det en god investering

Som følge af både interne og eksterne faktorer er Rockwool aktien hårdt ramt for tiden, og det er svært at se en umiddelbar ende på deres udfordringer. Priserne på råvarer i byggebranchen vedbliver med at være høje, og det fortsatte engagement på det russiske marked, har kun været med til at styrke den nedadgående tendens på aktiekursen.

Meget skal derfor ændre sig før at tiderne bliver bedre igen for Rockwool, men Rockwool er omvendt er meget stærk markeds spiller, og har gode forudsætninger for at klare sig helskindet gennem deres krise.