Bavarian Nordic aktie

Bavarian Nordic aktie

Bavarian Nordic er et dansk bioteknologisk selskab med fokus på forskning, samt på udvikling af kræftimmunoterapier og vacciner, der blev stiftet i 1992 med Asger Aamund som bestyrelsesformand.

Gennem tiden har Bavarian Nordic udviklet og markedsført adskillige produkter inden for behandling af kopper, rabies, Ebola, og har for nuværende også produkter inden for behandling af HPV og COVID19 under kliniske tests.

Se lignende aktier:

Historisk Bavarian Nordic aktiekurs

Historisk set har Bavarian Nordic aktiekursen været meget volatil og svingende, hvilket også er noget vi netop ser i denne tid. Efter et fremragende 2021 for Bavarian Nordic, begyndte aktiekursen så småt at falde mod slutningen af året, inden den i de første måneder af 2022 faldt drastisk.

I løbet af 2021 steg aktiekursen for Bavarian Nordic fra 200 kr. til 356 kr. da den toppede, inden den begyndte at falde igen hen mod slutningen af 2021. I løbet af april 2022 var aktiekursen faldet til under 150 kr.

Det virker besynderligt at aktiekursen kan opleve så stor en kursstigning, for efterfølgende at opleve en næsten endnu større fald, alt sammen på kun lidt over et år. Der er dog en ganske god forklaring på både kursstigningen, samt det efterfølgende fald i aktiekursen.

Den store stigning i aktiekursen på Bavarian Nordic aktier i løbet af 2021, kan forklares gennem den opsigtsvækkende melding som selskabet kom med, da de meddelte at de havde en vaccine mod COVID19 på trapperne.

Efterfølgende er begejstringen over vaccinen taget af, ikke på grund af effektiviteten ved vaccinen, men fordi mange investorer stiller spørgsmålstegn ved, om vaccinen når at blive klar og komme på markedet, inden at corona krisen er forbi, og behovet for vacciner ikke længere eksisterer i samme grad.

Bavarian Nordic aktie – er det en god investering

Om Bavarian Nordic aktier er en god investering i de kommende måneder og år, vil ikke mindst afhænge af hvorvidt, at Bavarian Nordic når at få sendt deres vaccine på markedet, inden at det er for sent.

Selve vaccinen viser gode resultater og klarer sig rigtig godt, i sammenligning med vaccinerne fra Pfizer BionTech og Moderna, og viser især en stærk booster-effekt. Bavarian Nordic forventer selv at have vaccinen klar i udgangen af 2022, men de fleste forventer dog, at det først vil ske i begyndelsen af 2023.

Får Bavarian Nordic held med at sende deres COVID19 vaccine på markedet i tide, så er der rigtig gode perspektiver for Bavarian Nordic aktier. Tror du således på at de får held med deres COVID19 vaccine, så bør du holde rigtig godt øje med Bavarian Nordic aktier i løbet af 2022.

Bavarian Nordic har dog også andre spændende produkter under opsejling, blandt andet inden for kopper og særligt deres RSV-vaccine, der er en vaccine der behandler mod lungebetændelser, og der er derfor god grund til at være optimistisk på vegne af Bavarian Nordic.