SAS aktie

SAS aktie

SAS er et kombineret dansk-norsk-svensk flyselskab, der er det største af sin slags i Skandinavien. Københavns Lufthavn er den største af deres såkaldte hubs, der derudover tæller to andre store hubs i henholdsvis Norge og Sverige, navnligt Oslo Lufthavn og Stockholm-Arlanda Airport, samt mindre hubs fordelt rundt om i Norden.

Gennem tiden har SAS været anset som et ikon og en kronjuvel i det dansk-norsk-svenske samarbejde. I 2018 solgte den norske regering dog alle deres andele i SAS, og det er i dag kun den danske og svenske stat, der ejer andele i selskabet. Den danske stat ejer 14,24%, mens den svenske stat ejer 14,82%.

Se lignende aktier:

Historisk SAS aktiekurs

Kigger vi på den historiske aktiekurs for SAS tegner der sig et grimt billede. I sine bedste dage kostede en SAS aktie op over 115 svenske kroner, mens en SAS aktie i dag kan købes til rundt regnet 1 svensk krone.

Det var ikke mindst årene mellem 2007 til og med årene under og efter finanskrisen i 2008, 2009 og frem mod 2012, at SAS aktien dog et stort fald. Dette fald er aktien aldrig kommet sig over, og har på trods af en mindre opblomstring mellem 2013 og 2019, været i stort fald de seneste par år.

De seneste par år har SAS som alle andre flyselskaber været hårdt ramt, da corona krisen har lukket ned for flyrejser i hele verden. Det har kostet massivt på bundlinjen, og endnu engang sendt SAS aktien helt i knæ.

I april 2022 ligger prisen på en SAS aktie som sagt i rundt regnet 1 svensk krone, hvilket er det laveste niveau nogensinde. Spørgsmålet herfra bliver nu, om aktien i den kommende tid kan finde sig selv igen, og måske endda begynde at stige.

SAS aktier – er det en god investering

SAS aktier har været meget hårdt ramt af corona krisen og de medfølgende nedlukninger, der har ramt flybranchen ekstremt hårdt. Det har sendt aktiekursen i knæ, men måske der er bedre tider på vej for aktien.

Vores samfund er så småt åbnet op igen, og mennesker i hele verden rejser atter rundt med fly. Derfor må det alt andet end lige forventes, at SAS vil gå bedre tider i møder, i forhold til de foregående år.

Der kan derfor muligvis være en kursstigning på vej i SAS aktier, i takt med at resultaterne bliver bedre. Om de bliver gode nok til, at investorerne får tiltro til SAS aktien igen er dog det store spørgsmål.

Du kan med fordel undersøge aktien og SAS nærmere, for at se på hvad de siger om fremtiden, og om der kunne være ide og værdi i, at investere i SAS aktier i løbet af 2022, eller om du helt bør holde dig fra at investere.