Bioporto aktie

Bioporto aktie

Bioporto er et dansk selskab der beskæftiger sig med Biotek, og hvis nøgleprodukt er NGAL testen, der er udviklet for at afklare risikoen for AKI, akut nyreinsufficiens, eller hvad der i daglig tale kaldes for nyresvigt og nyreskade.

Håbet for Bioporto er at få godkendt NGAL testen i løbet af 2022, der hvis meldingerne holder stik, ser ud til at give mulighed for at opdage AKI hurtigere, end hvad tilfældet er med de nuværende produkter på markedet. Ifølge Bioporto kan NGAL identificerer skader to timer efter de indtræder, hvilket i så fald er en klar forbedring af de nuværende 48 timer.

Bioporto mener selv at stå med rigtig gode kort på hånden, i forhold til at opnå godkendelse af FDA, der kan sikre godkendelse til at markedsføre NGAL på det amerikanske marked. Lykkedes de med den mission, kan fremtiden meget vel se lys ud for Bioporto.

Se lignende aktier:

Historisk Bioporto aktiekurs

Historisk set har Bioporto aktien været meget volatil, med store op og nedture undervejs de seneste 10-15 år. Efter en større optur i mellem 2020 og 2021, hvor aktiekursen steg med over 150%, er aktiekursen siden faldet, og ligger i dag med et fald på op mod 80%, siden aktien toppede i starten af 2021.

Meget af faldet i aktiekursen kan tilskrives den manglende godkendelse af NGAL, der flere gange har fået Bioporto til at udskyde lanceringen af produktet. I 2021 indsatte Bioporto både en ny administrerende direktør, samt en finansdirektør, der umiddelbart heller ikke har givet udslag i en stigning i aktiekursen.

Prisen på en Bioporto aktie er gået fra 6,24 i februar 2021, til en pris på en Bioporto aktie på 1,32 kr. i starten af maj 2021. Det er et stort fald på relativt kort tid, og vidner noget om de udfordringer, som Bioporto aktien står med i disse år.

Bioporto aktie – er det en god investering

Om Bioporto aktien kan rejse sig er svært at sige noget om, men vil først og fremmest afhænge af, at godkendelsen af NGAL bliver en realitet, så Bioporto kan påbegynde markedsføringen af produktet.

Det vil nemlig føre til en forbedring af deres resultater, og alene nyheden om en godkendelse af NGAL, vil uden tvivl føre til en stigning i aktiekursen. Om det er nok til at sige noget om, hvorvidt Bioporto er en god investering, er dog som sagt svært at sige noget om.

Prøv at undersøg aktien og markedet nærmere, ikke mindst om nyheder om godkendelsen af NGAL, for at se på mulighederne for, om der kunne være god ide i at investere i Bioporto aktier på sigt.