Spar Nord aktie

Spar Nord aktie

Spar Nord er en dansk bank stiftet i 1967 som Sparekassen Jylland, og med nuværende hovedsæde i Aalborg. Selskabet kan dog reelt set spore sin historie helt tilbage til 1824, hvor Bye og Omegns Sparekasse blev stiftet i Aalborg.

I dag er banken Danmarks femtestørste bank, og hvor banken beskæftiger over 1.500 medarbejdere fordelt på 49 filialer, og servicerer op mod 400.000 kunder fordelt på både private kunder, samt kunder inden for erhverv og andre former for institutioner.

Se lignende aktier:

Spar Nord historisk aktiekurs

Spar Nord aktien har svinget meget gennem tiden, og kan derfor anses for at være ret volatil. Især årene op til, under og efter finanskrisen i 2008 og 2009 var hårde for Spar Nord aktien, der mistede op mod 80% af sin værdi i disse år.

Aktien rejse sig i de følgende år og havde i slutningen af 2017, vundet meget af det tabte tilbage igen. Prisen på en Spar Nord aktie var i slutningen af 2017 således på 85 kr. da den nåede sit topniveau.

Igen blev Spar Nord aktien dog ramt af en nedtur, der ikke mindst kom i kølvandet på corona krisen i foråret 2020. Her faldt prisen på en Spar Nord aktie fra 65 kr. og ned til en pris på en Spar Nord aktie på 40 kr.

Siden da er aktien kommet stærkt tilbage, og har siden corona krisen indtraf, og det indledende fald i aktiekursen, kun gået en vej. Aktiekursen var en kort overgang helt oppe og snuse til de små 100 kr. Aktiekursen ligger i dag stabilt et sted mellem 90-95 kr. for en Spar Nord aktie.

Spar Nord aktie – er det en god investering

Skal man tage udgangspunkt i trenden på Spar Nord aktier, så peger pilen kun opad. Aktiekursen har været i konstant vækst siden corona krisen i foråret 2020, hvor den er steget med over 100% i værdi.

Noget kunne dog tyde på at man bør slå koldt vand i blodet, hvis man overveje at investere i Spar Nord aktier her og nu. Regnskaberne fra de første kvartaler i 2021 var gode, og var i overensstemmelse med forventninger.

Markedet kan dog allerede have taget højde for disse resultater, og kan være medvirkende til, at aktiekursen steg så voldsomt gennem 2021. Der er derfor en risiko for, at aktien vil stagnere og stabilisere sig selv.

Omvendt er der også muligheder for, at aktien bliver ved med at stige. Det kræver dog en mere dybdegående analyse og aktien, og overvejer du derfor at investere i Spar Nord aktier, så bør du først foretage en grundig analyse af aktien, selskabet, markedet og konkurrenterne, for at se på, om du kan sige noget om fremtidens aktiekurs for Spar Nord aktier.