Nestle aktie

Nestle aktie

Nestle er et schweizisk føde- og drikkevareselskab stiftet i 1866, og som i dag har sit hovedsæde i Vevey, Schweiz. Nestle ejer og markedsfører en lang række kendte mærkevarer, herunder Nestle, Nesquick, Nespresso, Smarties, Kit Kat og mange flere.

Målt på omsætning og flere andre faktorer, er Nestle det største selskab af sin slags i verden, og har været det siden 2014. Dertil er Nestle samtidig et af de største selskaber i verden, og har blandt andet opnået en placering som nummer 33 i 2016, på Forbes lister over de største selskaber i verden.

Nestle har gennem tiden været indblandet i en del kontroverser, hvor de blandt andet har fået stor kritik for deres brug og markedsføring af vand, særligt i ulande, og hvor de også har fået kritik for brug på ansattes rettigheder, samt for at fortsætte dele af deres aktiviteter i Rusland ovenpå krigen i Ukraine.

Se lignende aktier:

Historisk Nestle aktiekurs

Aktiekursen for Nestle har en af de pæneste grafer på aktiemarkedet, med en aktiekurs der har steget støt og stabilt siden 1995. Det er næsten 30 års uafbrudt vækst, og hvor der kun har været få mindre og ubetydelige udsving undervejs.

Det har gjort Nestle aktien til en meget god og sikker investering, og har gjort Nestle aktien til en af de mest populære aktier på aktiemarkedet. Fra 1995 og frem til i dag er aktiekursen på Nestle aktier steget med over 1000%, fra en pris på en Nestle aktie i 1995 på 11 schweizerfranc, til en pris på en Nestle aktie på 124 schweizerfranc i 2022.

Der er ikke noget at sige til at Nestle aktien er så populær som den er, da den har vist sig at være en utrolig sikker og god investering. Det store spørgsmål for investorerne er nu om tendensen og historien varer ved, og om Nestle aktien vil fortsætte med at være en af de bedste aktier der findes på aktiemarkedet.

Nestle aktie – er det en god investering

Som nævnt ovenfor har Nestle aktier historisk set været en fremragende investering, med et afkast på over 1000% de sidste knap 30 år. Som svar på spørgsmålet om hvorvidt den udviklingen vil fortsætte, ser vi rigtig gode tegn på at den vil.

Nestle er verdens største selskab af sin slags, og indtager en solid og dominerende markedsposition. Sådan en position er svær at miste fra den ene dag til den anden, og vi tror derfor på, at Nestle vil fortsætte med at dominere markeder i hele verden i mange år frem endnu.

Vi anbefaler derfor at du ser nærmere på Nestle aktier, som vi anser som værende en af de bedste aktier på aktiemarkedet. Husk dog at lav din egen analyse af aktien inden du investerer, for at du sikrer dig bedst muligt, at du får lavet de helt rigtige investeringer.