Ørsted aktie

Ørsted aktie

Ørsted er Danmarks største energiselskab og gik tidligere under navnet Dong, og er opkaldt efter den danske fysiker af samme navn, H.C. Ørsted. I tillæg til at være Danmarks største energiselskab, er Ørsted også en af Nordeuropas største og førende energikoncerner.

Navneskiftet fra DONG til Ørsted kom som følge af den ændrede strategi, hvor man gik væk olie og gas, og i stedet gik over til vindenergi og biomasse. DONG er således en forkortelse for Dansk Olie og Naturgas, et navn der ikke længere passede til koncernen.

I 2020 blev Ørsted kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed, af det anerkendte canadiske analysevirksomhed Corporate Knights. Som en sjov detalje ved den kåring kan nævnes, at Ørsted slog et anden dansk selskab af pinden som den mest bæredygtige virksomhed, navnligt Chr. Hansen.

Se lignende aktier:

Historisk Ørsted aktiekurs

Ørsted blev børsnoteret i 2016 til en handelsværdi på godt og vel 17 milliarder kr., og blev den største foreløbige børsnotering dette år, og til en udbudspris på aktierne på 235 kr.

I de første par år gik det stabilt og sikker fremad for aktiekursen, der steg fra en pris på en Ørsted aktie fra 235 kr. og op til en pris på en Ørsted aktie til 1.350 kr. da den toppede i januar 2021.

Siden da er aktiekursen faldet og stabiliseret sig en smule, men ligger stadig i et rigtig højt niveau, til en pris på en Ørsted aktie på lige knap 800 kr. Der er altså tale om at Ørsted aktien, har været inde i en rigtig god udvikling, siden den blev børsnoteret tilbage i 2016.

Ørsted aktie

Ørsted aktie – er det en god investering

Investorerne i Ørsted aktier havde et ret svært 2021, hvor de måtte se aktiekursen blive ved med at falde. At Ørsted aktien er faldet i løbet af 2021 følger dog en generel trend, da Ørsted aktien som en såkaldt grøn aktie, i lighed med andre grønne aktier har haft et hårdt 2021.

Mange eksperter peger på at det har været en helt naturlig konsekvens af, den store popularitet som grønne aktier havde nydt i de foregående år. Derfor ser vi nu at markedet stabiliserer sig, for at finde et mere rigtigt niveau.

Der er dog håb for de grønne aktier, og om at de vil fortsætte med at vækste og være gode investeringer. Den grønne omstilling er måske nok sat en smule på pause grundet corona krisen, men der er ingen tvivl om, at den grønne omstilling er kommet for at blive.

Dertil er der et stort fokus på at omstille Europa fra russisk gas, og hvor der i den forbindelse er store forhåbninger til, at de danske energiproducenter og leverandører vil gå forrest. Gør de det, som mange forventer at de vil gøre, så ser fremtiden meget lys ud for grønne energiselskaber som Ørsted.

Du bør derfor holde godt øje med aktien i de kommende måneder og år, for at se på om der kunne være god værdi i at investere i Ørsted aktier. Husk at lav en grundig research på aktien inden du investerer, så du er bedst sikret at du laver de helt rigtige investeringer.