B&O aktie

B&O aktie

B&O er et dansk selskab stiftet i 1925, der designer, udvikler og markedsfører en lang række Hi-Fi produkter, herunder højtalere, musikanlæg, lydsystemer og fjernsyn, med et stort fokus på teknologi, design, kvalitet og brugervenlighed.

Selskabet har hovedsæde i Struer, men har tilstedeværelse i en lang række lande, både med butikker, men også med produktion, samt via leverandører og salgspartnere. Selskabet har butikker i mere end 70 lande, og over 1.000 ansatte på verdensplan.

Se lignende aktier:

Historisk B&O aktiekurs

Historisk set havde B&O sin storhedstid i midten af nullerne, hvor aktiekursen først gennemgik en stor stigning, for efterfølgende at gennemgå et ligeså stort fald. Da aktiekursen toppede i 2006 kostede en B&O aktie knap 170 kr. I starten af 2009 var prisen på en B&O aktie faldet til under 20 kr.

Siden da har aktiekursen været ret stabil, og har hverken været særligt stigende eller faldende, udover en mindre opblomstring i 2016, og et efterfølgende fald igen i 2019. I løbet af 2020 gennemgik aktiekursen endnu en mindre opblomstring, men er faldet støt igen i løbet af 2022.

Faldet i løbet af 2022, og som faktisk startede i slutningen af 2021, kan forklares med det regnskab, som B&O leverede over 1. kvartal, og som blev leveret og fremlagt i oktober 2021. For selvom regnskabet på nogle områder var lovende, er der dog stadig forhold ved regnskabet der gør, at der er grund til en smule bekymring.

Således er selskabets EBIT margin alt for lav, og lå i regnskabet for 1. kvartal på mellem 2-4%. Dette skal klart forbedres, før at aktien hos B&O bliver rigtig sjovt at følge, og skal gerne op i 6-8%, hvilket selskabet da også selv udtalte sig om, ovenpå det regnskab der blev leveret og fremlagt over 1. kvartal.

B&O aktie – er det en god investering

Som sagt er det B&O’s EBIT margin den er gal med, og som skal forbedres, før det bliver rigtig sjovt at se på investeringer i B&O. Selv regnskabet var dog positivt i sin helhed, og kan derfor måske give indikationer om, at B&O bevæger sig i den rigtige retning.

Med tanke på at corona krisen så småt er ovre, eller at vores samfund i det mindste ikke er påvirket af de samme nedlukninger, er forventningen at der vil komme gang i forbruget igen. Det kan også være med til at gøre, at B&O går en lysere fremtid i møde, da et større forbrug vil betyde et større salg og omsætning i selskabet.

Tror du derfor på et B&O vil fortsætte de trods alt positive tendenser, så kan der være gode værdi i, at holde øje med B&O aktien den kommende tid, men du bør først undersøge aktien grundigt, inden du ender med at investere.