Danske Bank aktie

Danske Bank aktie

Danske Bank er Danmarks største bank og finansielle koncern, og servicerer både private kunder, såvel som kunder inden for erhverv og institutioner. Kernemarkederne inkluder Danmark, Sverige, Norge og Finland, mens Danske Bank også er tilstede i Litauen og Nordirland.

I tillæg til Danske Banks bankaktiviteter, består Danske Bank af en række datterselskaber, herunder Realkredit Danmark, Danske Capital, Danica Pension, Home og Nordania Leasing. Danske Bank betjener og servicerer over 3,5 million kunder.

Se lignende aktier:

Historisk Danske Bank aktiekurs

Aktiekursen for Danske Bank har vist sig at være meget svingende og volatil, hvilket både skyldes de store finanskriser, men som også kommer på baggrund af, at Danske Bank gennem tiden har været involveret i store skandaler.

Et godt eksempel på dette var den store hvidvaskningsskandale i 2018, der medførte en drastisk fald i aktiekursen. Før hvidvaskningsskandalen lå prisen på en Danske Bank aktie på op over 240 kr. Efter hvidvaskningsskandalen var prisen på en Danske Bank aktie helt nede under 75 kr.

Derudover var finanskrisen i 2008 også hård ved Danske Bank aktien, der dog hurtigt rejste sig igen, og som i de efterfølgende år gennemgik en stabil og fin vækst, indtil den toppede i lidt over 250 kr. i løbet af 2017. Hvidvaskningsskandalen førte dog som sagt til, at akitekursen gennemgik et stort fald.

Siden da har aktiekursen stabiliseret sig, og ligger i dag i en aktiekurs på omkring 115 kr. for en Danske Bank aktie. Historien har dog vist at aktiekursen har rejst sig gang på gang, og der er derfor grund til at tro på, at aktiekursen på Danske Bank aktier vil stige i fremtiden.

Danske Bank aktie – er det en god investering

Historien har vist at hver gang Danske Bank aktiekursen har været igennem et stort fald, så vil den før eller siden gennemgå en stor stigning. Fortsætter den trend er der meget der kunne tyde på, at Danske Bank aktier kunne være en rigtig god investering.

Danske Bank har efterhånden fået lagt hvidvaskningsskandalen bag sig, og ser nu frem mod fremtiden, og kan de holde sig fri for lignende skandaler, så er der meget der tyder på, at Danske Bank aktiekursen vil stige igen, både når vi ser på den stærke markedsposition, men samtidig også på den historiske udvikling i aktiekursen.

Der er derfor god grund til at holde øje med Danske Bank aktier i den nærmeste fremtid, så du kan være klar til at hoppe med på vognen, hvis der viser sig tegn på at aktien begynder at stige. Husk dog på at undersøge aktien grundigt, inden du beslutter dig for at investere.