Sydbank aktie

Sydbank aktie

Sydbank er en dansk bank stiftet i 1970 med nuværende hovedsæde i Aabenraa. Banken er Danmarks 3. største, kun overgået af Danske Bank og Jyske Bank, og har 53 afdelinger fordelt rundt om i landet, med over 2.200 ansatte.

Sydbank kom til gennem en fusion af fire banker i 1970, navnligt Den Nordslesvigske Folkebank, Graasten Bank, Tønder Landmandsbank samt Folkebanken for Als og Sundeved. Fusionen kom ikke mindst til på baggrund af ønsket om, at have en regional bank i Sønderjylland med den fornødne finansielle styrke, til at styrke regionen økonomisk.

Se lignende aktier:

Historisk Sydbank aktie

Gennem de seneste 15 år har aktiekursen været meget volatil, med store udsving på aktiekursen for Sydbank aktier. Aktiekursen steg eksplosivt i årene op til finanskrisen i 2008, men Sydbank blev hårdt ramt af netop finanskrisen.

Det sendte aktiekursen helt i sænk da den mistede op mod 85% på lidt over halvandet år. I årene efter kom aktien sig lidt igen, og så et mindre opsving på omkring 40%. Det var dog stadig langt fra niveauet på en Sydbank aktie før finanskrisen.

Sydbank aktien begyndte at røre på sig efter 2012, hvor prisen på en Sydbank aktie gik fra lidt over 100 kr., til en pris på en Sydbank aktie på 265 kr. i sommeren 2015. Aktiekursen så dog et efterfølgende stort fald, hvilket kom på baggrund af dårligere regnskaber i løbet af 2019.

Corona krisen i foråret 2020 endte med at sende Sydbank aktien ned i sit laveste niveau i mange år, med en pris på en Sydbank aktie på 90 kr. kort efter corona krisen indtraf i foråret 2020. Siden har Sydbank aktien haft raketfart på, med en stigning frem til i dag på over 350%. Prisen på en Sydbank aktie lå ved udgangen af april 2022 på 244 kr.

Sydbank aktie – er det en god investering

Historisk har Sydbank aktien været meget volatil, og med tanke på at aktien i dag ligger på et niveau, der ligger en del over niveauet fra de senere år, kan det måske være et tegn på, at aktien vil begynde at stagnere eller måske falde i fremtiden.

Omvendt har Sydbank aktien været inde i en rigtig god udvikling siden corona krisen indtraf, og med det stigende forbrug i vores samfund, er der god grund til at tro på, at de gode resultater vil vare ved.

På den ene side ser aktien lovende ud, mens der også er historiske tegn på, at der er risiko for at det går den anden vej. Du bør derfor holde godt øje med aktien for at se på, om der kunne være god værdi i at investere i den nærmeste fremtid, eller om du bør holde dig fra at investere.