Gravity aktie

Gravity aktie

Gravity er et Sydkoreansk selskab stiftet i april 2020, med nuværende hovedsæde i Seoul, Sydkorea. Hvad der startede som en lille virksomhed i Shinsa-dong, Sydkorea, er i dag vokset sig til at være et internationalt selskab, der er opdelt i flere under divisioner. Selskabet blev i 2005 optaget på det amerikanske NASDAQ.

Selskabet er primært kendt for sine bidrag til spilbranchen, både hvad angår spil til computer, tablet, mobil med mere. Særligt er selskabet kendt for sit massive og populære onlinespil Ragnarok Online.

Under Gravity tilhører flere under divisioner, der hver især har ansvar for et regionalt område. Her tæller ikke mindst Gravity Interactives, der publicerer spil på det amerikanske marked, Gravity Europe SAS, der publicerer spil på det europæiske marked, samt Gravity CIS, Inc. der publicerer spil på det russiske marked.

Se lignende aktier:

Historisk Gravity aktiekurs

I de senere år har Gravity aktiekursen været i en rivende udvikling, der starten af 2021 er blevet erstattet af et massivt fald. Ser vi på perioden fra oktober 2016 til januar 2021, steg aktiekursen med over 8000%. Således gik prisen på en Gravity aktie fra 2,5 dollars, til en pris på en Gravity aktie på 214 dollars.

Siden har aktiekursen været inde i et massivt fald, fra en pris på en Gravity aktie på 214 dollars i januar 2021, til en pris på en Gravity aktie på 46 dollars i maj 2022. Det er et samlet fald i aktiekursen på knap 80%.

Det store fald skyldes ikke mindst forventningerne om en stagnerende eller faldende omsætning, samt stigende priser og renter, der uden tvivl vil påvirke Gravity negativt. Den tendens forventninger mange vil fortsætte godt ind i 2022, og måske endnu længere.

Gravity aktie – er det en god investering

Var man investor fra 2017 og frem til januar 2021, så kunne man have lavet en ekstrem god investering på Gravity aktier. Således steg aktiekursen med over 8000% i perioden, men har siden været inde i et stort fald. Dog ligger aktiekursen stadig langt over niveauet fra 2017, men samtidig et stykke under aktiekursen da den toppede i januar 2021.

Det er ikke mindst et fald i omsætningen, samt de stigende priser og renter, der har fået aktiekursen til at falde. Det har allerede fået aktiekursen til at falde med 80%, men mange investorer forventer at udviklingen vil vare ved noget tid endnu.

Det bør du være opmærksom på hvis du overvejer at investere i Gravity aktier, da der umiddelbart er tale om en investering med risiko. Omvendt er prisen på en Gravity aktie lav i forhold til, det niveau som aktiekursen har været oppe på tidligere. Du kan derfor med fordel undersøge aktien nærmere, og se på om der kunne være en god investering at hente på Gravity aktier.