Ambu aktie

Ambu aktie

Ambu er et dansk selskab der udvikler, producerer og markedsfører medicinsk udstyr, der blev stiftet i 1937 af tyske Holger Hesse, hvis vision var at skabe et selskab dedikeret til, at udvikle og producerer produkter til bidrag inden for redningen af menneskeliv.

Deres kerneområder omfatter anæstesi, neurologi og kardiologi, og hvor de vigtigste produkter findes inden EKG-test og Neurofysiologiske undersøgelser, samt inden for ventilation, hvor Ambu er særligt anerkendt for deres Ambu Bag.

Se lignende aktier:

Historisk Ambu aktiekurs

Mellem årene 2015 og frem til foråret 2021 gennemgik Ambu aktien en stor kursstigning, hvor den gik fra en aktiekurs på 30 kr. til en aktiekurs på 355 kr., da Ambu aktien peakede i løbet af april 2021.

Siden da er Ambu aktiekursen faldet markant, og ligger nu her et år efter, med en aktiekurs på kun lige over 100 kr. Det store kursfald skal ikke mindst ses i lyset af, at Ambu leverede et regnskab der var langt under markedets forventninger til selskabet, et regnskab der blev leveret den 12 maj 2021.

Siden da er aktiekursen for Ambu kun blevet ved med at falde, hvilket også skal forklares gennem andre faktorer. Corona krisen medførte at mange ikke-akutte behandlinger blev udsat, hvilket medførte et mindre behov for de produkter, som leveres af Ambu til industrien.

Det har haft direkte konsekvens på omsætningen hos Ambu, der ikke har oplevet en nedgang i salget af deres produkter til industrien, hvilket har ført til regnskaber der gentagne gange har været under markedets forventninger.

Ambu aktie – er det en god investering

Det er svært at sige om Ambu aktier er en god investering, da det ikke mindst vil afhænge af, at man tror på at der er bedre tider i vente. Det kan man muligvis sige i forhold til corona krisen, da vores samfund rundt om i verden så småt er ved at være åbnet op igen.

Det må alt andet end lige føre til et større salg af deres produkter, og dermed en øget omsætning og forbedrede regnskaber, i takt med at hverdagen vender tilbage på hospitalerne og i sundhedssektorerne rundt om i verden.

Om det er nok til at redde Ambu ud af de udfordringer de står i, er der dog som sagt svært at sige noget om, da der er mange andre faktorer der har betydning for, hvordan Ambu aktiekursen kommer til at se ud i fremtiden.

Vi vender dog en lille tommelfinger opad på Ambu aktien, med tanke på at corona krisen så småt er ved at være ovre, og at det må have positiv betydning for Ambu. Det er dog en investering med risiko, og du bør altid undersøge dine investeringer på forhånd, inden du vælger at investere.