Matas aktie

Matas aktie

Matas er et dansk selskab der beskæftiger sig med det, der historisk set kaldes for materialisthandeler, der sælger alt lige fra parfume og kosmetik, til natur- og håndkøbsmedicin, samt diverse rengøringsartikler.

Som butikskæde har Matas 291 butikker fordelt i hele landet, har over 2.100 ansatte, og omsatte for over 4 milliarder kroner i 2020. Matas har i dag hovedsæde i Allerød ved København.

Se lignende aktier:

Historisk Matas aktiekurs

Matas blev børsnoteret i 2013 og havde en god indledning, med en aktiekurs der steg med op mod 50% det første år. Niveauet blev efterfølgende holdt nogenlunde frem mod 2016, hvor aktiekursen begyndte en nedadgående tendens.

Den tendens varede ved helt op corona krisen, der indledningsvist sendte aktiekursen helt i bund, men som siden har været inde i en opadgående tendens. Aktiekursen steg således med omkring 200% fra foråret 2020, frem til og med 2021.

Siden årsskiftet er aktiekursen dog begyndt en nedadgående tendens igen, og har mistet op mod 25% af sin værdi siden årsskiftet. Prisen på en Matas aktie da den var på sit højeste efter corona krisen var på 130 kr., mens prisen på en Matas aktie ved udgangen af april 2022 var på 98 kr.

Regnskaberne for Matas har været ganske fine de senere år, men som mange andre brancher og selskaber, er Matas ramt af de stigende priser, samt problemer med forsyningskæderne. Derfor ser vi aktiekursen være lidt svingende i denne tid.

Matas aktie – er det en god investering

Matas er ikke et selskab der vækster meget, men er til gengæld et selskab der vækster stabilt. Derfor bør du først og fremmest se på Matas aktier, som en investering på den lange bane.

De senere år har Matas styrket deres forretning, med forbedrede regnskaber til følge. Det har begejstret investorerne, der har investeret massivt i Matas aktier, hvilket har været med til at drive aktiekursen opad. I disse måneder oplever Matas som så mange andre dog, udfordringer i forbindelse med stigende priser og problemer med forsyningskæderne.

Det er med til at hæmme væksten og resultaterne hos Matas, men med tanke på at der er tale om eksterne faktorer, og at Matas normalt er en ganske stabil og sikker forretning, så er der grund til optimisme. De eksterne faktorer vil uden tvivl vende tilbage til mere normale forhold før eller siden, og når det sker, vil Matas stå ganske stærkt.

Vi anbefaler derfor at du holder godt øje med Matas aktier, så du er sikker på at kunne investere i tide, i tilfælde af at der opstår mulighederne for at lave en god investering. Undersøg derfor aktien grundigt, for at se på dine muligheder for at investere.