Tesla aktie analyse

Tesla aktie analyse

Tesla aktien er en de mest vækstende og populære aktier på aktiemarkedet, og vi har derfor dykket ned i aktien og selskabet bag, for at se nærmere på en Tesla aktie analyse, med håbet om at kunne sige noget om, hvordan aktiekursen for Tesla aktier vil udvikle sig i den kommende tid.

Inden vi går dybere ned i vores Tesla aktie analyse, ser vi først nærmere på selskabet bag ved aktien, Tesla, og hvor vi også kommer nærmere ind på den flamboyante, og for nogle, kontroversielle ejer Elon Musk.

Tesla og Elon Musk

Tesla er et amerikansk teknologiselskab, der primært beskæftiger sig med produktion og markedsføring af elbiler, batterier, og andre former for produkter relateret til grøn og bæredygtig energi.

Selskabet blev stiftet i 2003 af Martin Eberhard og Marc Tappening, der stiftede selskabet med det formål at selskabet var en bilproducent, samtidig med at være et teknologiselskab, der også skulle have fokus på batterier, software og lignende.

Senere hen kom også Ian Wright til, mens J.B. Straubal kom til i 2004. Inden da var selskabets ejerkreds også blevet udvidet med Elon Musk, der købte sig ind i Tesla i februar 2004. Det gjorde han for midler betalt med penge, fra sin andel af salget af PayPal. Elon Musk blev hermed den største aktionær i Tesla, og blev indsat i selskabet som bestyrelsesformand.

Særligt Elon Musk har siden været set som selskabets ansigt udadtil, og har været meget aktiv i den offentlige debat. Det har ført til at nogle ser ham som kontroversiel, mens andre vil mene at Elon Musk er genial. Senest har Elon Musk markeret sig med købet af det store sociale medie Twitter, i hvad han selv kalder et køb i kampen for ytringsfriheden.

Historisk Tesla aktiekurs analyse

Som en del af vores Tesla aktie analyse er det meget interessant, at se nærmere på den historiske Tesla aktiekurs. På den måde kan vi nemlig få indblik i, hvordan aktiekuren har opført sig tidligere, og på den måde få nemmere ved, at sige noget om hvordan den vil udvikle sig i fremtiden.

Det er særligt gennem det seneste årti at Tesla er vundet frem, og hvor aktiekursen har været inde i en stor stigning. Fra aktiekursen begyndte at røre meget på sig i løbet af 2013 og frem til maj 2022, har aktiekursen været inde i en stigning på over 11.000%.

Der har altså været tale om en helt fænomenal stigning, og en ekstrem god forretning for investorerne. Aktiekursen har stort set været i konstant vækst, med enkelte udsving undervejs. Sådan et udsving befinder aktien sig faktisk i lige nu, hvilket hænger sammen med føromtalte Elon Musk og hans køb af Twitter.

Det køb blev nemlig finansieret delvist gennem salg af Tesla aktier, hvilket var med til at sende aktiekursen i et stort fald. Fra starten af april og frem til maj 2022, har aktien været inde i et fald på hele 30%.

Tesla aktie analyse i et fremtidsperspektiv

Tesla har fået opbygget et enormt brand og solide markedspositioner, og står derfor i en rigtig stærk position til fremtiden. De nuværende udfordringer på aktiekursen, der har tabt 30% hen over de seneste måneder, har mestendels at gøre med Elon Musk og hans køb af Twitter.

Vi ser derfor rigtig gode fremtidsperspektiver i Tesla aktier, der har solide markedsandele på ikke mindst elbiler og batterier, der uden tvivl bliver markeder med stor vækst i de kommende år. Du bør derfor uden tvivl holde godt øje med aktien, der lige nu befinder sig i et forholdsvist lavt niveau, med tanke på de højder aktiekursen før har været oppe i.

Inden du beslutter dig for at investere, er det dog vigtigt du først under aktien grundigt. Der er også andre udfordringer for ikke bare Tesla, men for hele verden, der lige nu sætter samfund og markeder under pres. Stigende priser og renter, samt problemer med forsyningskæderne, er nogle af de mere væsentlige faktorer i den forbindelse.

Hold derfor godt øje med ikke bare aktien, men også med samfund og markeder, for at se på hvordan de udvikler sig. Aktiemarkederne er meget usikre for tiden, og afventer positive forandringer i føromtalte faktorer. Uanset virker Tesla aktien som en rigtig god investering på sigt, så du bør helt klart hold godt øje med aktien i den kommende tid.