American Airlines aktie

American Airlines aktie

American Airlines er et fusioneret selskab mellem de to flyselskaber AMR Corporation og US Airways Group, der blev stiftet i 2013, og som to år senere opnåede tilladelse fra myndighederne, til at operere under det samme certifikat.

Selskabet er det største flyselskab i verden målt både antallet af passagerer, antallet af fly, og på antal kilometer fløjet med passagerer. Dertil er selskabet placeret som nummer 70, på Forbes liste over de 500 mest omsættende selskaber i 2019.

Som følge af corona krisen i foråret 2020 og de efterfølgende år, der ikke mindst havde store konsekvenser for flybranchen, har selskabet været hårdt ramt, og tabte 2,2 milliarder dollars, alene i første kvartal 2020. Som følge af corona krisen forventes det, at American Airlines vil mindske dens flåde af passagerfly.

Se lignende aktier:

Historisk American Airlines aktiekurs

American Airlines aktien har historisk set været en meget volatil og cyklisk aktie, der ikke mindst skyldes, at flybranchen er meget afhængig af samfundsøkonomierne. Når økonomierne er gode rejser flere med fly, hvorimod færre vil rejse med fly, når økonomierne halter.

Intet har dog været så udslagsgivende som corona krisen i foråret 2020, der var med til at sende American Airlines aktien helt i bund, med et fald på over 66% i de første måneder af 2020. Det store fald kom på baggrund af de mange nedlukning af samfundene verden over, der forhindrede flyselskaberne i at have passagerer.

Det medførte store økonomiske vanskeligheder for American Airlines, der tabte milliarder af dollars alene i første halvdel af 2020. Det nødvendiggjorde blandt andet økonomisk assistance fra den amerikanske regering.

Den store krise i flybranchen har også sendt aktiekurserne i branchen i bund, og selv verdens største flyselskab har været meget hårdt ramt. Aktiekursen har dog siden rejst sig lidt igen, i takt med at samfundene er åbnet op igen, og muligheden for at flyve med flere passagerer er vendt tilbage.

Prisen på en American Airlines aktie er i starten af maj 2022 på 18 dollars, oppe fra en pris på en American Airlines aktie på 9 dollars, da aktien ramte bunden ovenpå corona krisen i foråret 2020. 18 dollars er stadig et stykke vej fra tiden før corona krisen, hvor prisen på en American Airlines aktie var på knap 30 dollars.

American Airlines aktie – er det en god investering

American Airlines mærker stadig konsekvenserne af corona krisen, men har samtidig formået at klare sig nogenlunde gennem krisen. Det har også afspejlet sig i en stigende aktiekurs, og spørgsmålet for investorerne er nu, om den tendens vil vare ved.

Der er både forhold der taler for og imod, hvor krisen har sat sine økonomisk spor på den ene side, men hvor American Airlines som verdens største flyselskab, og med genåbne samfund, står i en rigtig stærk markedsposition.

Du kan med fordel undersøge aktien nærmere, og se på om aktien kan vende tilbage til tidligere tiders niveau, og om der derfor kan være gode investeringer at lave på American Airlines aktien.