Honda aktie

Honda aktie

Honda er et japansk selskab stiftet i 1948 af Takeo Fujisawa og Soichiro Honda. Selskabet er stiftet i Tokyo, Japan, men har siden sin stiftelse rykket sit hovedsæde til Minato, Japan. Honda er primært kendt for sin produktion og markedsføring af motorkøretøjer, herunder særligt biler og motorcykler.

Det var dog ikke helt fra begyndelse at Honda producerede motorkøretøjer, da selskabet i sine første mange år, udelukkende producerede og leverede stempelringe til det japanske marked. Først i 1981 åbnede Honda produktionsanlæg.

Under Honda hører en lang række datterselskaber, samt en lang række af mærker og modeller. Her finder vi eksempelvis Honda Racing der leverer motorer til Formel 1, herunder til Williams og McLaren. Af de mere kendte mærker set med danske briller, finder vi blandt andet bilmodellen Honda Civic.

Se lignende aktier:

Historisk Honda aktiekurs

Honda aktien har været gennem store udsving de seneste årtier, hvilket især har været under de store økonomiske kriser, først finanskrisen i 2008 og 2009, samt under corona krisen fra 2020 og frem. Det har ført til store fald i aktiekursen, med efterfølgende store stigninger, i takt med at samfundsøkonomierne er kommet sig.

Værst så det ud under finanskrisen i 2008 og 2009, hvor prisen på en Honda aktie faldt fra en pris på 4750 japanske yen i januar 2007, til en pris på en Honda aktie på 1900 i december 2008.

Slemt var det også under corona krisen, der ligeledes kom ovenpå nogle hårde år for aktiekursen fra 2018 og frem. Honda aktien er dog kommet rigtig flot ud på den anden side af corona krisen, og har siden været oktober 2020 været inde i en konstant vækst.

Således er prisen på en Honda aktie gået fra en pris på 2435 japanske yen i oktober 2020, til en pris på en Honda aktie på 3350 japanske yen i maj 2022. Det svarer til en samlet stigning på knap 40%.

Honda aktie – er det en god investering

Honda aktien er kommet sig rigtig godt oven på nogle hårde år, der særligt mellem 2018 og frem til oktober 2020, var inde i et meget stort fald. Siden oktober 2020 er aktiekursen steget med omtrent 40%, hvilket ikke mindst kan tilskrives et øget salg og omsætning i Honda.

Stigende priser og renter sætter dog spørgsmålstegn ved, om aktien vil fortsætte med at stige, eller om Honda også vil lide under de stigende priser og renter. Det ser vi allerede nu mindre tegn på, da aktiekursen i løbet af 2022 har været en smule nedadgående.

Overvejer du derfor at investere i Honda aktier, bør du undersøge aktien grundigt inden du investerer. På den måde får du et bedre overblik over, hvordan Honda vil stå rustet til fremtiden, og dermed få nemmere ved at sige noget om, hvor Honda aktien vil bevæge sig hen ad i fremtiden.