Nel aktie

Nel aktie

Nel er et norsk energiselskab stiftet i 1927, der primært fokusere på at levere løsninger til produktion, opbevaring og distribuering af brint fra bæredygtige energikilder. Selskabet har i dag hovedsæde i Oslo, Norge, og har over 300 ansatte.

Det er blandt andet i forbindelse med produktion, opbevaring og distribuering af brint til brændstof, at Nel har mange projekter i gang, hvor der ikke mindst er indgået aftale med Nikola Motor Company om, at opsætte og udvide infrastrukturen til brug af brint som brændstof i USA.

Nel har også været aktive på det danske marked, blandt andet med opkøbet af H2 Logic i 2015, og har også aktiviteter i mange andre lande, herunder Schweiz, Tyskland, Australien og mange flere.

Se lignende aktier:

Historisk Nel aktiekurs

Siden 2018 og frem til januar 2021 hvor aktiekursen toppede, var Nel aktien inde i en fremragende udvikling, med en aktiekurs der steg med over 1000%. Prisen på en Nel aktie gik fra 0,35 dollars i april 2018, til en pris på en Nel aktie på 4,14 dollars i januar 2021.

Det skyldtes ikke mindst de mange spændende projekter rundt om i verden, som fik mange investorer til at have store forventninger til aktien. Det var medvirkende til en stigende aktiekurs, der dog siden er blevet erstattet af en nedadgående tendens.

Prisen på en Nel aktie er således faldet med omtrent 65%, fra en pris på en Nel aktie på 4,14 dollars i 2021, til en pris på en Nel aktie på 1,42 dollars i starten af maj 2022. Det store fald skal ikke mindst ses i lyset af, at det store amerikanske projekt med Nikola Motors Company halter.

Det gør det fordi stifteren og den tidligere ejer af Nikola Motors Company, har været beskyldt for bedrageri, og for at lyve omkring mere eller mindre samtlige forhold omkring selskabet. Det har skabt tvivl blandt investorerne om Nikola Motors Company, der i forlængelse deraf også har ramt Nel aktien hårdt.

Nel aktie – er det en god investering

Vi ser både positive og negative tegn på Nel aktien, der på den ene side har været ramt som følge af, at det amerikanske eventyr ikke går som forventet, om end der stadig er håb om en endelig succes.

Nel har på den positive spændende projekter i gang, mange steder rundt om i verden. Dertil befinder Nel sig på et grønt marked, som vi har store forventninger til i de kommende år. Derfor ser vi også muligheder i, at Nel aktien vil begynde at stige igen.

Tror du på at Nel kan få succes på det amerikanske marked, og at de opnår og fastholder en stærk markedsposition på et grønt marked, så kan der være god ide i at holde godt øje med Nel aktien i den kommende tid.