Apple aktie

Apple aktie

Apple er et amerikansk IT-selskab med nuværende hovedsæde i Silicon Valley, der er beliggende i byen Cupertino, Californien. Mange anser i dag Apple for at være et af de største, hvis ikke det største, brand i hele verden.

I dag sidder Apple på en fjerdedel af alle salg af både mobiltelefoner og computere, og hvor det især er selskabets iPhones og Mac computere, der står for langt størstedelen af det samlede salg.

Efter introduktionen af selskabets iPod i 2006 begyndte det at tage fart for Apple, der med årene kun er blevet ved med at vækste. Det har også vist sig på aktiekursen for Apple aktier, der har været i en konstant og høj vækst siden 2006.

Se lignende aktier:

Historisk Apple aktiekurs

Siden 2006 er det kun gået en vej for aktiekursen på Apple aktier, der har set en samlet stigning frem til i dag på over 5800%. Prisen på en Apple aktie er således gået fra under 3 dollars i starten af 2006, til en pris på en Apple aktie på over 162 dollars i maj 2022.

Det er altså meget tydeligt at Apple har været en helt ekstrem god investering, særligt for dem der har været med siden 2006, men også for dem der er kommet til efterfølgende. Aktiekursen har således mere eller mindre været i konstant vækst i næsten 20 år.

Der har været et mindre dyk i aktiekursen i 2022, der dog mestendels kan tilskrives de haltende samfundsøkonomier rundt om i verden. Det store spørgsmål for nuværende og kommende investorer er nu, om Apple aktien vil begynde at stige igen, eller om den vil finde et mere stabilt niveau i den kommende tid, eller måske endda fortsætte med at falde.

Apple aktie – er det en god investering

Apple har et af verdens største brands, og sidder tungt og solidt på deres kernemarkeder. Det er derfor svært at forestille sig at succesen ikke vil vare ved. Det er dog set før at det kan gå hurtigt den anden vej i IT-branchen, hvor det ikke mindst er Nokia der er et godt eksempel på dette.

Vi har dog store forventninger til at Apple vil fortsætte fremgangen, og at aktien i takt med at samfundsøkonomierne forbedres, igen vil begynde at vækste. Apple har fået opbygget en meget loyal kundebase, og vi har svært ved at se hvordan det vil ændre sig i fremtiden.

Derfor anbefaler vi at du holder godt øje med aktien i den kommende tid, for at se på dine muligheder for at investere. Inden du investere er det vigtigt at du undersøger aktien grundigt, så du opnår en større sikkerhed for dine investeringer. På den måde øger du dine muligheder for at opnå større afkast, samtidig med at mindske risikoen for fejlslagne investeringer.