ZapTec aktie

ZapTec aktie

ZapTec er et norsk teknologiselskab stiftet i 2012, med nuværende hovedsæde i Stavanger, Norge. Selskabets primære fokus er på at udvikle og markedsføre ladestationer til elbiler. Siden 2021 har ZapTec også markedsført ladestationer til private brug.

I ZapTec’s produktsortiment finder man ZapCharger Pro, der er en større ladestation til brug ved boligforeninger, parkeringsplader og lignende, Zaptec Home, der er en ladestation til elbiler til hjemmet, Zaptec APM, der fordeler strøm fra hus til elbil, når huset bruger mindre strøm, samt Zaptec Portal, der er en skytjeneste, til brug ved administrering af ladestationer.

Ladestationerne og de andre produkter som ZapTec tilbyder, tilhører de grønne markeder, hvor de er markedsførende i leveringen af ladestationer til elbiler. Det er med til at gøre troen på ZapTec’s fremtid lys, da de med et markedsførende produkt, på et marked i stor vækst, uden tvivl går en potentielt god tid i møde.

Se lignende aktier:

Historisk ZapTec aktiekurs

På ganske kort tid steg aktiekursen for ZapTec aktier meget, med en pris på en ZapTec aktie der steg fra 3,56 euro i juli 2021, til en pris på en ZapTec aktie på 5,94 euro i september 2021. Det svarer til en stigning på 66%, og kom på baggrund af de innovative og markedsførende produkter, som ZapTec har leveret både før, under og efter 2021.

I løbet af 2022 har aktiekursen dog været inde i et fald, hvilket ikke mindst kan tilskrives problemer med forsyningskæderne, samt stigende priser på især mikrochips. Det har sat ridser i lakken for ZapTec, der som følge deraf har set en faldende aktiekurs.

Prisen på en ZapTec aktie er i starten af maj 2022 på 3,84 euro, hvilket er nede fra en pris på en ZapTec aktie på 6,40 euro da den toppede i januar 2022. Det svarer til et fald på på omtrent 40%, og vidner om de udfordringer aktiekursen står med i disse tider.

ZapTec aktie – er det en god investering

Om ZapTec aktier vil begynde at stige igen, og dermed måske blive en god investering, afhænger ikke mindst af, at der kommer ændringer i de stigende priser og problemer med forsyningskæderne, der er en stor del af forklaringen på ZapTec’s nedtur.

Der er altså umiddelbart tale om eksterne faktorer, og når de engang vil nærme sig mere normale tilstande, så kan det meget vel vise sig, at ZapTec aktien vil begynde at stige igen. Omvendt er der også en del risiko i aktien, da de nuværende udfordringer har sat ZapTec under pres. 

Hold derfor godt øje med aktien i den kommende tid, da ZapTec har markedsførende produkter, og befinder sig på et grønt marked, der under normale omstændigheder ville være i stor vækst.

https://youtu.be/jmnCylqHj48