Moderna aktie

Moderna aktie

Moderna er et amerikansk medicinalselskab stiftet i 2010, og som i dag har hovedsæde i Cambridge, Massachusetts. På trods af at have en lang række kandidater i testfasen, har Moderna kun et enkelt nuværende kommercielt produkt.

Det ene produkt har været med til at gøre navnet Moderna verdenskendt på kort tid, da der er tale om en vaccine i kampen mod COVID-19. Moderna vaccinen er således en af de vacciner, der har været godkendt til brug i bekæmpelsen af corona og COVID-19.

Det afgørende produkt i COVID-19 vaccinen gjorde ikke bare Moderna verdenskendt, men har samtidig en stor og positivt effekt for investorerne, da aktiekursen gennemgik en stor vækst op gennem 2020 og 2021.

En faldende efterspørgsel og hård konkurrence på markedet, har medført et fald aktiekursen, da markedet uden tvivl har sat spørgsmålstegn ved, om Moderna kan klare sig udelukkende på deres COVID-19 vaccine fremadrettet.

Se lignende aktier:

Historisk Moderna aktiekurs

Meldingen om at Moderna ville have en COVID-19 vaccine klar, medførte i første omgang en stigning i aktiekursen, der kun blev større af at vaccinen blev godkendt og markedsført, og siden solgt i store mængder, som led i den store indsats på at få befolkningen vaccineret.

Fra foråret 2020 og til aktiekursen toppede i september 2021, steg prisen på en Moderna aktie fra 21 dollars, til en pris på en Moderna aktie på 449 dollars. Det svarer til en stigning i aktiekursen på over 2000%.

Som følge af den faldende efterspørgsel og hårde konkurrence på markedet, har aktiekursen siden den toppede været inde i et stort fald. Investorerne har som sagt uden tviv sat spørgsmålstegn ved, om Moderna vil være en god investering, alene med deres COVID-19 vaccine som kommercielt produkt.

I starten af maj 2022 er aktiekursen for en Moderna aktie på 146 dollars, nede fra en pris på en Moderna aktie i 2021 på 449 dollars, svarende til et fald på omtrent 67%. For Moderna gælder det nu om at vise, at nogle af de mange kandidater de har i testfasen, også med tiden kan godkendes og markedsføres.

Moderna aktie – er det en god investering

Under corona krisen var Moderna en fremragende investering, med store afkast til investorerne. For de rigtig heldige var der afkast på over 2000%, men siden da er aktiekursen faldet som følge af flere faktorer.

Vi ser det som afgørende for Moderna at de får sendt andre produkter på markedet, i tillæg til deres COVID-19 vaccine. COVID-19 kan som følge af den faldende efterspørgsel og hårde konkurrence, ikke stå alene med ansvaret for at bære omsætningen.

Vi anbefaler derfor at du ser nærmere på Moderna, og hvordan deres kandidater i testfasen vil udvikle sig i den kommende tid. Kommer de nærmere på at få flere produkter godkendt og sendt på markedet, så kan det hurtigt vise sig, at Moderna aktien vil begynde at stige.